Laku noć!

MORATE DA PROBATE: Ovaj napitak uvešće vas u nikad bolji san!

San je jako bitan, a ovi napici pomoći će vam da lakše utonete u njega!

21.11.2021 22:11

MORATE DA PROBATE: Ovaj napitak uvešće vas u nikad bolji san!
pexels.com

Spavanje je prekopotrebno našem organizmu. Ukoliko ne spavamo dovoljno rizikujemo da svoje telo dovedemo u ozbiljne zdravstvene probleme, te da ne možemo da kontrolišemo glad, da se gojimo ili da dođemo do nekog hormonskog disbalansa. Međutim, s obzirom na naporan život koji vodimo, ponekad se čini da nikada nećemo zaspati. Iz tog razloga rešili smo da vam napišemo listu dobrih pića za čvrst i zdrav stan.

Voda

Voda je osnovni i nužan napitak za zdravo i normalno funkcioniranje vašeg organizma. Dnevna preporučena količina vode jeste otprilike dve do tri litre. Naravno, usred većih fizičkih napora i viših temperatura potrebno je uzimati dodatne količine, kao i kod trudnoće ili dojenja, te zdravstvenih stanja koja uzrokuju prekomeran gubitak tekučnosti. Vodu pijte tokom celog dan. Ona će vašem organizmu osigurati dovoljno hidratacije što će rezultirati mirnijim snom. 

Mleko

Mleko se vekovima koristi kao lek za spavanje. Čaša mleka pred san smatra se izuzetno delotvornom. Mleko vam pomaže da sprečite buđenje zbog osećaja gladi, prepuno je proteina što ga čini odličnom zamenom za kasnu užinu.

Čaj od kamilice

Tradicionalna medicina poznaje kamilicu od davnina, njena brojna lekovita svojstva, apigenin i bisabolol, su ono što je čine nezamjenjivim napitkom za smirenje i bolji san. Biljni čaj pred spavanje deluje umirujuće na celi ljudski organizam. 

Sok od višanja

Osobama koje pate od nesanice, kiseli nezaslađeni sok od višnje pomoći će da lakše zaspu. Sok je izrazito bogat melatoninom koji pomaže lakšem i bržem snu. Neka istraživanja došla su do zaključka kako dve čaše soka od višanja na dan, produžuju vreme sna i odmora do pola sata. 

Komentari (0)