Odrasli

DOKTOR JE DOBIO POZIV - pacijent je tiho rekao da oseća nesnosne bolove na "nezgodnom" mestu i da nešto treba da se izvadi! Usledio je ŠOK, a onda pitanje - KAKO?

Doktor Kristijan Džesen koji se godinama specijalizovao za neobične zdravstvene probleme otkrio je koji slučaj mu je definitivno bio najizazovniji.

22.10.2024 13:35

DOKTOR JE DOBIO POZIV - pacijent je tiho rekao da oseća nesnosne bolove na "nezgodnom" mestu i da nešto treba da se izvadi! Usledio je ŠOK, a onda pitanje - KAKO?
shutterstock.com

Rijaliti TV emisija "Embarrassing Bodies" (Tela kojih se stidimo) emitovana je od 2007, a u njoj su prikazivane najintimnije ispovesti ljudi s krajnje neobičnim zdravstvenim problemima sa kojima su se oni dugo borili i najčešće se stideli da o tome govore. Jedan od vodećih doktora u emisiji, dr Kristijan Džesen, pomogao je velikom broju pacijenata, a u jednom trenutku je odlučio da sa svetom podeli slučaj koji je za njega bio najneobičniji, ali i najizazovniji, iako je, kako je sam naveo, imao priliku da se svega nagleda. 

U popularnoj TV emisiji, koja je emitovana i u Srbiji, prikazivane su veoma eksplicitni snimci operacija, ali i otvoreno prikazivanje anomalija i sličnih neobičnih stanja na telima ljudi. Međutim, slučaj zbog kog je i sam Džesen bio u situaciji da umalo nije zanemeo od šoka bio je povezan s muškarcem koji se, kako se ispostavilo, igrao s igračkom na "nedozvoljenom" mestu.

Naime, pomenuti pacijent je došao u krajnje lošem stanju u Džesenovu ordinaciju i obratio mu se za pomoć. Najpre se požalio da već dugo oseća neprijatnost u zadnjici, a onda odlučio i da lekaru kaže šta je po sredi - u njoj mu je već danima zaglavljena igračka Action man-a.  

Credit: RSH / Backgrid UK / Profimedia

Doktor Kristijan Džesen otkrio je koji je bio najneobičniji slučaj sa kojim se susreo tokom rada u popularnom šou

Identitet ovog pacijenta nije otkriven radi zaštite privatnosti, iako su mnogi drugi učesnici dozvoljavali da njihove priče budu emitovane bez cenzure. Ipak, doktor Džensen se jasno seća kako je izgledala krajnje neobična situacija u kojoj su se našle njegove kolege i on.

Čuvena igračka je, kako je otkrio, bila zaglavljena već neko vreme, a muškarca je toliko bilo sramota zbog toga da nikome nije smeo da kaže. Tek kada je stvar ozbiljno uzela maha i kada više nije imao kud, odlučio je da se obrati lekarima, ali je na svu svoju muku imao ekstremno neobičan zahtev.

- On je, naime, tražio da igračka Action Man ne bude uništena tokom vađenja, jer mu je bila omiljena - otkrio je dr Džesen i dodao kako je tokom nekoliko godina bilo dosta pacijenata koji su imali zaglavljene predmete na mestima gde nikako ne bi trebalo da budu.

Inače, nakon neobičnih slučajeva koji su su se dešavali doktor je odlučio da otvori svoju kliniku u Vestfildu, a otkrio je da svaka treća osoba doživi neku neprijatnu situaciju tokom života, piše Express.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)