Odrasli

SMRŠAO NAJDEBLJI ČOVEK NA SVETU! Imao je 444 kilograma zaljubio se i prepolovio - ovo je caka

Lekar mu je rekao da će biti srećan ako doživi 40 godina.

10.07.2024 13:55

SMRŠAO NAJDEBLJI ČOVEK NA SVETU! Imao je 444 kilograma zaljubio se i prepolovio - ovo je caka
Printscreen/YouTube/This Morning

Bivši najdeblji čovek na svetu otkrio je da je i dalje vezan za krevet i da možda više nikada neće hodati. Pol Mejson je imao je 444,5 kilograma. On je bio najteža osoba iz Ujedinjenog Kraljevstva u istoriji. Njegova borba je dostigla prekretnicu nakon karantina zbog korona virusa kada se predozirao tokom napada depresije. Ali, on je odbacio predviđanja da neće doživeti 40 godina i ove godine će napuniti 64.

Vezan je za krevet

On trenutno ima 228 kilograma i vezan je za krevet, ali insistira da više nikada neće postati najteža osoba na svetu.

- Jedan lekar mi je jednom rekao da ću biti srećan kada budem imao 40 godina, a sada sam skoro u penziji. Možda sada više neću hodati, ali sam u redu sa tim. Samo želim da iskoristim svoje vreme da pomognem drugima i da se uverim da ne prave iste greške kao ja - rekao je za Mirror.

Printscreen/YouTube/This Morning

Najdeblji čovek na svetu

Takođe, Pola je uznemirila smrt Džejsona Holtona - najtežeg čoveka u Britaniji.

- Imao je samo 33 godine, nije video ništa od života. Njegova zavisnost od hrane ga je nadvladala. Tako mi je žao njegove mame i njegove siromašne porodice, voleo bih da sam mogao da mu pomognem kroz ovo, ali dao sam sve od sebe. Postojao je trenutak kada su stvari za Pola krenule na bolje - navodi.

Zaljubio se i smršao

Zaljubio se u Rebeku Mauntin, 13 godina mlađu Amerikanku, preselio se u SAD gde je podvrgnut nizu operacija uklanjanja viška kože. Rebeka je njihov ljubavni život opisala kao "bajku". Ona je još 2013. rekla:

- Fizička strana naše veze je fantastična. Imamo hemiju koja je jaka kao i naša emocionalna hemija.

Rebeka je na kraju zaprosila Pola uživo na američkoj televiziji 2014. Ali, dok se činilo da sve ide u dobrom pravcu za Pola, on se psihički borio.

- Barem posle operacije imao sam 19 godina, ali moj um nije bio u redu, ja nisam bio ta osoba - rekao je on.

Iako je priznao da u ogledalu izgleda mršavo, duboko u sebi je i dalje ta osoba koja nosi dodatnu kožu, kako veruje. Kako mu se mentalno zdravlje pogoršavalo, Pol je počeo da jede sve više i više.

- Za mene je to bio čips svake večeri. Spavaj nekoliko sati i probudi se. Počelo je kada sam živeo sa Rebekom, mogla je da me čuje kako noću šuškam.

U Blightiju je posećivao specijalistu psihologa dr Lauru Vilijams, koja mu pomaže da otkrije izvor njegovih problema. Smatra da mnogi njegovi problemi potiču iz detinjstva i verbalnog i fizičkog zlostavljanja njegovog oca, policajca.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)