Odrasli

OVA 4 NEPRIJATNA MIRISA TELA SU ZNAK ZA UZBUNU: Osim osećaja nelagodnosti, mogu ukazati i na zdravstvene probleme

Obratite se lekaru ukoliko primetite neke od ovih promena.

05.02.2024 20:00

OVA 4 NEPRIJATNA MIRISA TELA SU ZNAK ZA UZBUNU: Osim osećaja nelagodnosti, mogu ukazati i na zdravstvene probleme
shutterstock.com

Kada telo miriše na znoj posle napornog dana na poslu ili treninga u teretani, to je sasvim normalno. Međutim, postoji četiri "loša" mirisa tela na koja treba obratiti pažnju, prema rečima porodičnog lekara i TV doktora Dženifer Kaudle.

Čudan zadah

Iako je uobičajeno da se ujutru oseća zadah iz usta, ako se loš zadah zadržava nakon pranja zuba i primećujete ga češće nego obično, vredno je posetiti lekara. Dr Kaudle je objasnila da loš zadah koji ne prolazi može biti znak drugih zdravstvenih problema, poput suvih usta koji mogu izazvati različite probleme sa oralnim zdravljem, pa čak i ukazivati na mogući rak u ustima.

shutterstock.com

Neprijatan zadah može ukazati na veće probleme

Riblji miris

Iako nije realno očekivati da vagina miriše kao ruže, riblji miris iz intimne regije može biti znak bakterijske infekcije. Dr Kaudle je istakla da ovo stanje zahteva lečenje antibioticima, jer neravnoteža bakterija može uzrokovati neugodan miris, ali i druge simptome poput pojačanog sekreta.

Neprijatan miris urina

Iako urin po prirodi nije prijatan miris, posebno neprijatan miris urina može biti znak urinarnih infekcija. Ove infekcije obično izaziva bakterija koja ulazi u urinarni trakt, što može izazvati simptome poput peckanja prilikom mokrenja i učestalog mokrenja.

shutterstock.com

Neprijatni mirise intimne regije

Miris rane

Dr Kaudle je upozorila da ako primetite neprijatan miris kod rane, to može biti znak infekcije i savetovala je da se obratite lekaru radi pregleda.

Ovi neobični tela mirisa mogu biti znak ozbiljnijih zdravstvenih problema i zato je važno obratiti pažnju na njih i potražiti medicinsku pomoć ako su prisutni.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)