Odrasli

BIZARNI TREND ZA POVEĆANJE POLNOG ORGANA ZALUDEO JE MUŠKARCE: Oglasili su se i lekari, evo šta kažu o ovom eksperimentisanju

Doktori upozoravaju da sve prisutniji trend kojem pribegavaju može imati kontraproduktivan ishod.

03.02.2024 21:00

BIZARNI TREND ZA POVEĆANJE POLNOG ORGANA ZALUDEO JE MUŠKARCE: Oglasili su se i lekari, evo šta kažu o ovom eksperimentisanju
Pixabay

Ako pitate muškarce da li su i koliko zadovoljni svojim polnim organom teško da ćete dobiti iskren odgovor. Sa jedne strane, mnogo je nesigurnih među njima koji, kako statistike pokazuju, zaista nisu zadovoljni svojom muškošću, dok bi sa druge strane većina pohvalno rekla kako su i više nego zadovoljni.

Ipak, praksa pokazuje drugačije. Najnoviji trend koji je među muškarcima poznat kao "želking" uključuje tretman nad polnim organom što podrazumeva njegovo povlačenje i istezanje dok je polu-erektan u nadi da će vremenom rasti.

Kako prenosi britanski San, ideja je da svaki pokret ruke polako kida delikatno tkivo i kasnije formira ožiljno tkivo koje ga čini natečenijim, a samim tim i većim. Ova drevna praksa ipak napominju stručnjaci može dovesti do Pejronijeve bolesti.

Doktorka Sara Džervis za ovaj portal ističe kako se bolest dešava kada se ožiljno tkivo formira duž penisa. Vidljivo je, kako ona kaže, kada je polni organ uspravan ali i dalje može biti problematičan jer može izazvati bolne erekcije i otežati se*s. Ožiljci mogu da zakrive muški polni organ i da stoga izgledaju kraće. Želking kako ga zovu, je po nekim urolozima "čisto gubljenje vremena".

Doktor Džamin Brambat je za Dejlimejl rekao kako to može biti bolno i da ožiljcima treba tri do šest meseci da se nakupe da bi primetili promenu, a nekada i do godinu dana.

shutterstock.com

Mnogi muškarci nisu zadovoljni veličinom svog polnog organa

Posle ove "intervencije" urolozi tvrde kako su videli više pacijenata u njihovoj ordinaciji nego inače. 

- Vidim to kod mnogih mladih, kako u kancelariji tako i u pitanjima koja mi postavljaju na mreži, ali i od ljudi u mom ličnom životu. Mikrosuze u tkivu penisa su potencijalni uzrok Pejronijeve bolesti odnosno sindroma zakrivljenosti koji dramatično utiče na mušku se*sualnu funkciju- ističe dr Džastin Dabin urolog sa Floride za Psihology today.

Ona je otkrila da je viđala pacijente sa modricama, bolom i oštećenjem polnog organa. Ovaj poznati trend može u budućnosti da smanji penis kod muškarca a to može kako ona ističe da pogorša njegovu genitalnu nesigurnost.

 

@realdavidboydmd There is no evidence this works, but if it intrigues you… profeed with caution. #fyp #health #doctor ♬ original sound - Dr. Boyd

 

Kako povećati penis?

Ne postoji prirodan način kako da povećate svoju muškost ali može pomoći u poboljšanju njegovog izgleda. Britanska nacionalna zdravstvena služba ističe neke promene u životu koje biste mogli da uvedete da izgledate bolje.

- skratite stidne dlake- ako ste čuli poslovicu "skratite travnjak kako bi drvo izgledalo veće" to možete učiniti i sa stidnim dlačicama što objašnjava neke stvari.

- izbacite pivski stomak-gubitak težine je odličan način da vaša muškost izgleda veće

- učvrstite se- tako će izgledati duže

Ukoliko želite da ipak dodate koji centimetar razgovarajte sa vašim lekarom opšte prakse o mogućim opcijama. Uz to, stručnjaci napominju da je čest briga o veličini penisa povezana sa niskim samopoštovanjem. 

Studija iz 2015. godine pokazala je da prosečna dužina penisa u erekciji iznosi 13,1 cm. prosečan penis je 2021. godine bio 15,24cm dok je 1992. godine bio oko 12cm.

Muškarci naravno o tome drugačije govore i često lažu o veličini svog penisa kako bi prema rečima doktora "naduvali" svoj ego. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)