Odrasli

IMALA JE GRIP, A ONDA IZNENADA PREMINULA: Otkriveni zdravstveni problemi najviše žene sveta, evo sa čime se sve borila

Smrt internet senzacije obavijana je velom tajne.

24.01.2024 20:30

IMALA JE GRIP, A ONDA IZNENADA PREMINULA: Otkriveni zdravstveni problemi najviše žene sveta, evo sa čime se sve borila
Pintscreen/The Sun

Mlada žena poznata po svojoj ekstremnoj visini umrla je pod neobičnim okolnostima, a imala je 23 godine. Onlajn zvezda Sjao Mo iz Šaojanga u Kini bila je visoka 2,2 metra i ima više od 152.000 pratilaca na video platformi društvenih medija Douin.


Ona je navodno umrla 15. januara nakon što je podlegla komplikacijama od prehlade koju je nedavno dobila. Mo je bila popularna na Douni-u, kineskoj verziji TikToka, zbog svojih video-snimaka koji dokumentuju njen svakodnevni život. Mnoge je zaintrigirala njena visina, bila je četiri centimetra viša od NBA zvezde Jao Minga. Kažu da je imala teško vaspitanje, jer ju je majka napustila, a odgajali baka i deda.

Pintscreen/The Sun

Kineskinja koja je bila jedna od najvisih zena sveta


Prema kineskim medijima, Mo je patila od niza osnovnih zdravstvenih stanja, kao što su problemi sa srcem i vidom, koji su bili povezani sa njenom ekstremnom visinom. Ona je navodno kremirana, a veruje se da njen otac, sa kojim nije bila u dobrim odnosima, tek treba da pokupi njen pepeo iz krematorijuma. Njena šokantana smrt uništila je desetine hiljada pratilaca.

Pintscreen/The Sun

Sjao Mo je kremirana


Iako su neki mislili da je Mo najviša žena na svetu, najviša je u stvari Rumejsa Gelgi iz Turske. Rumejsa je postala najviša žena na svetu kada je napunila 18 godina, prema Ginisovoj knjizi rekorda. Ova 25-godišnjakinja je rođena sa retkim Viverovim sindromom, genetskim stanjem koje uzrokuje prekomerni rast kostiju, što je razlog njene visine i brojnih zdravstvenih problema od kojih pati, uključujući skoliozu. Njeno stanje takođe dolazi sa nekim fizičkim izazovima, koje je Rumejsa otkrila kada je nedavno letela iz Turske za Kaliforniju. Zbog zdravstvenih problema, ona ne može udobno da sedi više od dva sata istovremeno, pa je morala da leži na nosilima tokom celog 13-satnog leta do San Franciska, rekla je za The US Sun. Da bi napravio prostor za platformu za nosila, Turkish Airlines je morao da zatvori šest sedišta. Rumejsa je objasnio: „Ležanje je bila jedina moguća opcija za mene, a takođe i najbezbednija opcija.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)