Odrasli

MUŠKARCI OD 60 GODINA IMAJU VIŠE AKTIVNOSTI U KREVETU OD ŽENA: Želja za intimnim odnosima raste nakon SEDAMDESETE, evo kako naučnici to objašnjavaju (FOTO)

Rezultati istraživanja su pokazali da imaju najviše partnera u dvadesetim godinama.

10.09.2023 22:00

MUŠKARCI OD 60 GODINA IMAJU VIŠE AKTIVNOSTI U KREVETU OD ŽENA: Želja za intimnim odnosima raste nakon SEDAMDESETE, evo kako naučnici to objašnjavaju (FOTO)
shutterstock.com

Se*sualni život muškaraca i žena oduvek je bio tema koja intrigira mnoge, pa i naučnike. Godinama i decenijama unazad mnoge studije i istraživanja bave se ovom temom, a jedna prošlogodišnja studija donela je zanimljive rezultate. Naime, na 5.000 ispitanih ljudi, ona je pokazala kako muškarci stariji od 60 godina imaju više se*sualnih partnera nego žene u istoj dobi, piše San.

Oba pola su bila podudarna u svojim 50-im godinama, sa oko 0, 5 partnera tokom tri nedelje ali je nivo pao na 0,33 za žene od 60 do 64 godine i na 0,23 nakon 70. godine, što znači da četvrtina žena nije vodila ljubav. Kod muškaraca je cifra zaprepastila naučnike jer je ostala ista i tokom 50, 60 i 70 godina, a čak se i popela na 0,52 tokom 75 i više godina. 

- Muškarci umiru ranije, pa postoji nedostatak muškaraca u starijim starosnim grupama. Stariji muškarci imaju više mogućnosti da nađu partnera od starijih žena - objašnjava profesorka Džuli Brainard sa Univerziteta Istočne Anglije.

Foto: Shutterstock

Istraživanja su pokazala da osoe u 20-im godinama menjaju najviše partnere

Studija je objavljena u jednom stručnom časopisu, a ispitala je 5164 ljudi u Velikoj Britaniji kako bi saznali više o polno prenosivim bolestima. Rezultati istraživanja su pokazali da strejt muškarci i žene imaju najviše partnera u dvadesetim godinama. Muškarci u Velikoj Britaniji imaju kraći životni vek od žena, a to su pokazali i podaci Kancelarije za nacionalnu statistiku.

Oni koji su 2020. godine imali 65 godina živeće u proseku do 84. godine, dok će žene istih godina dočekati 87.

Profesorka objašnjava da je to razlog zašto žene u starosti imaju manji broj partnera, a muškarci više. Takođe je dodala da će muškarci najverovatnije izmišljati o svom broju partnera. 

- Možda razlika ima veze i sa muškom psihologijom, da muškarci žele da održe tu fizičku vezu da su spremniji da rade na tome. - dodala je ona. 

Stručnjaci objašnjavaju da "zauzetost" u spavaćoj sobi ima svoje zdravstvene prednosti uključujući smanjenje rizika od srčanih oboljenja, sagorevanje kalorija i smanjenje stresa. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)