Odrasli

OTKRILA JE DA NE NOSI DONJI VEŠ, A RAZLOG JE POKRENUO LAVINU KOMENTARA: "Jezivo je to što radiš", poručili su joj nakon obrazloženja koje je dala (VIDEO)

Džes Greg-Hempton je žena koja je otvorila mnoge rasprave na društvenim mrežama kada je podelila detalje iz svoje intime.

08.06.2023 22:01

OTKRILA JE DA NE NOSI DONJI VEŠ, A RAZLOG JE POKRENUO LAVINU KOMENTARA: "Jezivo je to što radiš", poručili su joj nakon obrazloženja koje je dala (VIDEO)
TikTok-jesgragghampton

Nošenje ili nenošenje donjeg veša je tema koja izaziva različita mišljenja. Neki smatraju da se njegovim obaveznim nošenjem štite od mnogih bolesti, kao i da je to pitanje higijene. Međutim, ima i onih koji su protiv nošenja veša i navode nekoliko razloga zašto je bolje biti bez njega. Pojedinci koji vole da spavaju goli  ističu da će vam tako biti mnogo udobnije. Pritisak na vaginu će biti manji, pa ćete se mnogo lepše osećati. Takođe, pojedini ginekolozi preporučuju da ukolo vas muči svrab i česte infekcije vagine, u tom slučaju ne bi trebalo da nosite donji veš. To će u velikoj meri ublažiti nelagodnost, pa ako ne možete u toku dana da idete bez veša, bar ga uveče kod kuće skinite.

Svakodnevno nošenje donjeg veša jedno je od prvih higijenskih pravila koje smo naučili kao mali, uz pranje zuba pre spavanja. Generalno se preporučuje da svakodnevno menjate donji veš kako biste sprečili nakupljanje prljavštine, znoja, bakterija i masnoća. S obzirom na vlažno okruženje, ako ste posebno aktivni ili znojavi obavezno promenite donji veš posle treninga. 

shutterstock.com

Nošenje ili nenošenje veša noću?

TikTokerka Džes Greg-Hempton je zato izazvala lavinu komentara pošto je na ovoj društvenoj mreži podelila činjenicu da ona ne nosi donji veš. Ona je na video-snimku, koji je dostigao milionsku gledanost, obrazložila da mnogi ne znaju da nenošenjem veša zapravo smanjujete mogućnost brojnih infekcija

- Ljudi me osuđuju zato što izbegavam gaćice, ali nošenje veša noću nije obavezno. Tako ćete zapravo smanjiti većinu vaginalnih infekcija. Takođe je neohodno da ostavite vaše telo da diše i da se oseća slobodno. Samo zato što neko ne nosi veš ne znači da ne održava higijenu - navela je ona na video klipu, a o tome je pisao i San.

 

 

Ovo je izazvalo pravu debatu u odeljku za komentare. Neki su je podržali u ovoj odluci, ali bilo je i onih koji su osudili njen postupak i propagiranje nenošenje veša

- Ni ja ne nosim veš noću i ne bih mogao da zamislim da drugačije zaspim -

- Primetila sam da su mi se česte vaginalne infekcije smirile od kada sam prestala da nosim veš -

- Ginekolog me je savetovao da probam da spavam bez veša kako bih smanjila infekcije i to se pokazalo kao pravo rešenje -

- Nenošenje veša je najgora stvar koju sam mogao da čujem, samo se zapitajte sa čime sve vaša intima dolazi u dodir -

- Najveći problem kod činjenice da ne nosite veš je znojenje -

- Jezivo je to što radiš, šokiram se kada čujem da neko ne nosi veš, makar ni noću -

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)