Lice

PRVO SE POJAVIO OSIP, A POTOM SU POČELI DA JOJ OTPADAJU KOMADI KOŽE S LICA: Lepotica prolazi kroz agoniju i to zbog stvari koju mnoge devojke rade (VIDEO)

Tiktokerka je podelila svoje užasno iskustvo sa gljivičnom infekcijom lica koju je dobila od prljavih četkica i sunđera za šminkanje

20.04.2023 18:01

PRVO SE POJAVIO OSIP, A POTOM SU POČELI DA JOJ OTPADAJU KOMADI KOŽE S LICA: Lepotica prolazi kroz agoniju i to zbog stvari koju mnoge devojke rade (VIDEO)
Printscreen Tik Tok/louaira

Tiktokerka po imenu Loura podelila je na ovoj društvenoj mreži svoje zastrašujuće iskustvo sa lišajevima po licu. Kako je objasnila, sve je počelo kad je neko koristio njene četkice i sunđere za šminku. Kako ih nije oprala, našminkala se ne sluteći šta je čeka.

@louaira

Ringworm on my face update, trying to stay positive 🥲🤪

♬ original sound - Louaira 🇵🇭

Počelo je kao osip

Jednog jutra na licu su joj se pojavile male, sitne crvene tačkice koje su svrbele.

- Osip je počeo da se širi po mom licu, nisam mogla ni da se osmehnem jer je užasno bolelo. Otišla sam kod lekara ali oni nisu uspeli da saznaju o čemu se radi. Dobila sam više dijagnoza, od osipa do ekcema i psorijaze ali niko nije znao uzrok. Plakala sam u autobusu na povratku kući a slane suze koje su se slivale niz moje obraze dodatno su pogoršale situaciju. Osim što me je bolelo, lice me je užasno peklo - ispričala je ona.

Narednih dana njeno lice je bilo sve gore i gore. Osip se pretvorio u fleke po licu, koža se ljuštila i istovremeno je svrbelo i bolelo.

- Bila sam očajna, mislila sam da se moj život završio. Posle razgovora sa pratiocima na mrežama shvatila sam da su u pitanju lišajevi. Infekciju sam najverovatnije dobila preko zaraženih četkica i sunđera za šminku koje je neko koristio a ja ih nisam oprala. Ovo je upozorenje svima da redovno peru pribor za šminkanje i da nikome ne dozvoljavajte da koristi vaše četkice - rekla je Loura uz snimke svog unakaženog lica. 

Šokirani pratioci

Njeni pratioci bili su šokirani, a mnoge devojke su požurile u kupatilo da operu četkice i sunđere koje svakodnevno koriste za šminkanje.

- Ovo je strašno! Odmah idem da očistim sve čekice i operem sunđere koje nisam čistila više od godinu dana -
- I meni se isto to desilo pre mesec dana. Morala sam da temeljno očistim sve četkice, sunđere i podlogu za šminkanje kako bi sprečila da se infekcija prenosi dalje -

- Iz uskustva znam da lečenje traje barem mesec dana. Traži od lekara da ti prepiše antbiotike i specijalne masti za lečenje lišajeva. Užas! Ne dam više ni rođenoj sestri da pipne moje četkice za šminku - bili su samo neki od komentara na njen post.

Lišajevi su gljivična infekcija koja izaziva sušenje kože, blage otoke, crvenilo i svrab. Posle izvesnog vremena koža počinje da se ljušti i otpada. Lišajevi se mogu pojaviti bilo gde na telu a nastaju bliskim kontaktom sa zaraženom osobom ili ukoliko se koriste inficirani predmeti kao što su posteljima, peškiri i pribor za šminkanje. 

Lišajevi se leče lekovima ali nakon što infekcija prođe najčešće ostaju tamne fleke i ožiljci što je veliki problem ukoliko se lišajevi pojave na licu kao kod ove devojke. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)