Dete

HIRURG RASPLAKAO LJUDE SVOJIM ODNOSOM PREMA DECI: Njegovi pacijenti su superheroji, suze same teku zbog ovih scena! (FOTO+VIDEO)

On pokušava da mališanima olakša i ohrabri ih pred hirušku intervenciju.

26.11.2023 15:01

HIRURG  RASPLAKAO LJUDE SVOJIM ODNOSOM PREMA DECI: Njegovi pacijenti su superheroji, suze same teku zbog ovih scena! (FOTO+VIDEO)
Instagram-otorrino.leandro

Kad su u pitanju operacije dece, bez obzira koliko rutinske bile, ne zna se kome je teže da li mališanima ili njihovim roditeljima. Pedijatri i psiholozi koji su se bavili ovom problematikom smatraju da je najgore odvesti dete na zakazanu operaciju sasvim nepripremljeno. Savet je da, ako imate vremena, dete na neki način pripremite za intervenciju. Da biste mu bolje objasnili možete koristiti crteže ili mu objasnite da će posle toga biti bolje. Najvažnije od svega je date, koliko godmalo bilo, zna da ima podršku tate i mame u tom za njega vrlo stresnom trenutku. 

Deca školskog uzrasta već donekle dovoljno stara da znaju šta se dešava. Dozvolite im da budu uključeni u pripremu za bolnicu, da odabire pidžamu, knjiga i igračaka koje će poneti sa sobom. Od uzrasta deteta ali politike same bolnice zavisi koliko će roditeljima, najčešće majci biti dozvoljen boravak sa detetom pre i nakon operacije.

Svestan koliko su operacije traumatične za mališane jedan lekar se dosetio kako da im olakša. Dr Leandro Brandao Guimaraes je hirurg koji uglavnom deci operiše krajnike. Budući da zna koliko je to stresan trenutak a u želji da pomogne mališanima on je osmislio kako da opusti decu pre ulaska u operacionu salu. On je hodnik koji vodi do operacione sale ukrasio konfetama i trakama a svako dete koje vodi na hirušku intervenciju ima poseban tretman.

Naime, dr Guimaraes sve svoje malene pacijente oblači u superheroje. On je naručio veći broj plašteva od crnog ogrtača sa preoznatljivim znakom Betmena, crvenih kao što ih nosi Supermen ili plavih poput ogrtača Elze i čuvenog animiranog filma "Zaleđeno kraljevstvo. Sve njih on nosi u naručju dok u njegovim rukama sigurno “lete” kroz bolnički hodnik.

Medicinske sestre i tehničari su već navikli na ovog doktora i njegove male superheroje, pa se na snimku koji su zabeležele nadzorne kamere u bolnici može videti kako se sve lekarsko osoblje sklanja kada naiđe superdoktor i njegovi pacijenti i mali heroji. 

Uvek ću biti uz vas! Pokušavam da ovaj napeti trenutak učinim što lakšim. Računajte na mene - napisao je ovaj hirurg uz snimak koji je podelio na društvenim mrežama.

Video je samo na Instagramu dobio 600.000 sviđanja, dok su se komentari ređali.

- Gospod će se odužiti ovom dobrom doktoru zbog njegovog lepog gesta.

- Uvek mi suze idu kad pomislim na bolesnu decu, ali utešno je što imaju ovakvog hirurga uz sebe.

- Oni su pravi mali heroji.

- Ovo je za aplauz, bravo doktore, ne nose svi junaci plašt!

- Suze mi teku u potocima, bravo za hirurga superheroja i njegove pomagače.

- Operacija je potresna i za odrasle, a kamoli decu, Bog blagoslovio ovog lekara.

- Divan gest koji će sva ova deca pamiti celog života.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)