Zanimljivosti

MNOGI NE ZNAJU DA VILIJAM I HARI IMAJU SESTRU! O njoj se gotovo uopšte ne govori! (FOTO)

Na sahrani kraljice Elizabete II bila je Lora Lopes koja je izazvala pažnju medija jer se inače drži daleko od očiju javnosti, a evo o kome je zapravo reč.

22.09.2022 15:00

MNOGI NE ZNAJU DA VILIJAM I HARI IMAJU SESTRU! O njoj se gotovo uopšte ne govori! (FOTO)
Foto: Tanjug/AP

Iako je većina zvanica koje su prisustvovale sahrani britanske kraljice Elizabete II bilo poznato svetskoj javnosti, među ožalošćenima pojavili su se i neki koje mnogi nikada u životu nisu videli, a koji ipak pripadaju moćnoj kraljevskoj porodici. Među njima je i sestra prinčeva Harija i Vilijama, tačnije polusestra Lora Lopes, o kojoj gotovo da se i ne govori u medijima Ujedinjenog Kraljevstva. Ona ima 44 godine i prisutna je u familiji već decenijama, ali, kako se navodi, prema njoj se svi ponašaju kao prema "odbačenom članu". 

Naime, polusestra Lora, kao i njen rođeni brat Tom Parker, deca su supruge novoimenovanog britanskog kralja, Čarlsa III, Kamile Parker. Ona ih je dobila u braku s bivšim mužem, oficirom britanske vojske Endruom Parkerom Boulsom.

Kamila je bila udata za oficira od 1973. do 1995. godine pre nego što se udala za Čarlsa 2005. Život njene dece nije toliko eksponiran, iako možda mnogi prepoznaju lice Toma Parkera koji je poznat pisac o hrani, a i pojavljivao se u nekim emsijama o kulinarstvu poput "Master šef". Za razliku od njega, Lora vodi dosta privatniji život, te je njeno prisustvo na sahrani kraljice Elizabete II poprilično iznenadilo tamošnje medije. 

Za Loru je javnost prvi put saznala kada se pojavila na venčanju svoje majke i Čarlsa kao dvadesetšestogodišnja devojka, pozirajući za porodičnu fotografiju zajedno sa bratom i prinčevima. Ona je početkom dvehiljaditih radila kao izveštač u oblasti automobilizma za časopis "Tatler", da bi kasnije usmerila svoje interesovanje na umetničke galerije pa je u međuvremenu postala etablirani kustos umetnosti. Ona je prvo upravljala galerijom svemira u Belgraviji u Londonu, 11 godina pre nego što je postala suosnivač i direktor galerije "Eleven Fajn art", prenosi britanski "San".

Ona vodi izložbe i ima izuzetno bogat društveni život, a druži se i sa nekim slavnim ličnostima. Viđena je i nekoliko puta na crvenom tepihu, prisustvujući velikim filmskim premijerama. Pored svojih poslovnih obaveza Lora vodi miran porodičan život i majka je troje dece, te kada nije poslovno angažovana vreme provodi posvećujući se njima. Ona je u braku sa suprugom Harijem Lopesom dobila ćerku Elizu i dvoje blizanaca, dečaka Gasa i Luisa. 

Lorin suprug je unuk barona i bivšeg modela Kelvina Klajna, a ona se za njega udala 2006. godine. 

Inače, porodične veze su od samog starta dobro funkcionisale između Vilijama i Harija i njihove polusestre, čemu svedoči i činjenica da su jedni drugima međusobno prisustvovali na venčanjima. Međutim, u međuvremenu je došlo do udaljavanja, posebno nakon što je Hari sa suprugom Megan napustio London, a u porodici zavladala napetost. 

 

Lorin brat je pohađao, poput Vilijama i Harija, čuvenu "Iton" školu, a kasnije je otišao na Univerzitet Oksford. Prošle godine je njegova partnerka Alis Prokop, bivša novinarka, izgubila borbu sa rakom u 42. godini. Interesantno je da je kralj Čarls III Kamilinom sinu i očuh i kum.

Iako su deo kraljevske porodice, ali ne iste krvi, Kamilina deca nisu u liniji nasledstva niti imaju pravo na kraljevske titule i dužnosti, a kako su jednom prilikom britanski mediji izvestili, nisu ni preterano zainteresovani za to. 

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Teodora Lektora

22.09.2022 18:54

Čuj ovo: "...nisu ni preterano zainteresovani [da budu u naslednom redu za krunu]", a pri tom nema nikakve šanse da uopšte budu u tom naslednom redu, jer jednostavno ni na koji način ne pripadaju kraljevskoj porodici. Njihova majka je, pobogu, gradjansko lice, i trenutno supruga monarha, a sama nije" plave krvi". Da li vi uopšte znate o čemu pišete i kakve sulude i neverovatne zaključke insinuirate?

SNIPER

25.10.2022 23:21

Boze me sacuvaj, sve curke i curani.