Zanimljivosti

NOVI ŠOKANTNI DETALJI O MAJKL DŽEKSONU: Dokumentarac koji je čekao ceo svet: Kralj popa mogao je da zaspi SAMO NA JEDAN NAČIN! (VIDEO)

Izlazak filma po imenu "TMZ istražitelji: Ko je zaista ubio Majkl Džeksona" očekuje se narednog meseca, a sada su u javnost procurili pojedini detalji iz tog ostvarenja.

bySrećna republika

30.08.2022 20:00

NOVI ŠOKANTNI DETALJI O MAJKL DŽEKSONU: Dokumentarac koji je čekao ceo svet: Kralj popa mogao je da zaspi SAMO NA JEDAN NAČIN! (VIDEO)
Tanjug/AP

Novi dokumentarac o jednom od najvećih muzičkih umetnika svih vremena, Majklu Džeksonu, koji će sledećeg meseca izaći na Foksu, otkriva da je Kralj popa imao čak 19 lažnih ličnih karata i da ih je koristio kako bi lakše dolazio do lekova.

Reč je o filmu po imenu "TMZ Investigates: Who Really Killed Michael Jackson" (TMZ istražitelji: Ko je zaista ubio Majkl Džeksona), a za koji se očekuje da će baciti potpuno novu sliku na događaje iz juna 2009. godine kada je čuveni pevač sjajnih glasovnih sposobnosti pronađen mrtav u 50. godini. Zasad su objavljeni samo pojedini detalji tog ostvarenja.  

Njujork post prenosi da je slavni holivudski dermatolog Arnold Klajn, jedan od Džeksonovih lekara koji su mu nabavljali opijate, još 2009. godine priznao da je pevaču dostavljao opijat demerol. Američki medij, pritom, piše da je odnos Klajna i Majkla prerastao odnos doktora i pacijenta i da su s vremenom postali veoma bliski prijatelji. Dermatolog je navodno vodio brigu o lažnim dokumentima umetnika, a Ed Vinter, policajac koji je učestvovao u istrazi o njegovoj smrti, upravo je bio taj koji je otkrio da je on imao čak 19 ličnih karata s različitim identitetima. 

Tanjug/AP

Turneje Majkl Džeksona pratilo je na hiljade ljudi uživo, a na desetine hiljada pred malim ekranima 

Istražitelj Vinter je rekao da je pevač pio propofol, anestetik i sedativ, i to u bočicama od soka. Dodao je, prenosi Njujork post, da je to bio "jedini način na koji je mogao da zaspi, posebno kad bi se pripremao za turneju".

Hari Glesman, Džeksonov plastični hirurg, izjavio je da je pevač nabavljao lekove kao da ide u šoping.

- Imao je različite doktore koji su u to bili uključeni. Otišao bi kod jednog i zamolio bi da ga mu prepiše sedative, a onda bi otišao kod drugog i zatražio istu stvar - ispričao je Glesman.  

Majkl Džekson je umro u junu 2009. Utvrđeno je da je preminuo zbog zastoja srca do kog je došlo zbog unosa prevelike količine propofola, anestetika koji mu je prepisao njegov lekar Konrad Marej.

Marej je osuđen zbog ubistva iz nehata, a određena mu je kazna zatvora u trajanju od 4 godine. Na uslovnu je pušten nakon nešto manje od dve godine.

BONUS VIDEO: 

Komentari. (0)