Zanimljivosti

BOJA SRCA koju dobijete u poruci ima i svoje skriveno značenje: Evo kako da je protumačite!

Srce je srce u kojoj god ga boji dobili u poruci, ali upravo to mnoge baca u rebus i na razmišljanje šta se iza njega krije? Ako ste mislili da ona postoje u ćaskanju samo zbog lepšeg izgleda poruke, varate se. Evo šta svako od njih znači.

20.08.2022 11:00

BOJA SRCA koju dobijete u poruci ima i svoje skriveno značenje: Evo kako da je protumačite!
shutterstock.com

Da li ste od onih koji bezrezervno poklanjaju srce ili pažljivo birate kome ga  šaljete? Naravno, mislimo ovde na emodži srca koja su u svakodnevnoj pisanoj komunikaciji postala nezaobilazan „pozdrav“. Dok mu jedni posvećuju posebnu pažnju i ne šalju ga tek tako i bilo kome, drugi se „razmeću“ sa njim i sa ljubavlju pozdravljaju koga stignu.

Ipak, nije na odmet znati šta ste u ćaskanju poslali nekome ili koje ste srce vi dobili, jer ono ima posebnu poruku i svaka boja objašnjava neko osećanje.

Crveno srce

Svima je jasno da je to znak ljubavi. Ono je od svih emodžija u ćaskanju najjače i ima funkciju da pokaže da ljubav prema nekome postaje jača. Crveno srce je posebno rezervisano za one prema kojima gajite bezrezervnu ljubav, bilo da se to radi o prijateljstvu, romantičnoj ljubavi, strasti i pozitivnim osećanjima. U pisanoj komunikaciji, pravi način je da pokažete nekome koliko vam znači.

 

 

Narandžasto srce

Narandžasto srce označava pozitivne vibracije i najsličnije je crvenom. Za mnoge ono predstavlja kukavičje srce ili način da se pokaže prikrivena ljubav. Ukoliko nemate hrabrosti da pošaljete crveno srce, narandžasto je alternativa. Nedefinisan odnos ili onaj koji je najsličniji vezi podrazumeva slanje ovakvih srca. Ukoliko flertujete sa nekim i ovo srce je odličan način da mu pokažete koliko vam se sviđa. Međutim, univerzalno značenje koje ima narandžasta moja kod ovog emotikona su prijateljstvo, briga, sreca i ohrabrenje.

Žuto srce

Za neke je žuta boja bila oduvek boja ljubomore, međutim kod emodžija to nije slučaj i ovakvo srce označava energiju. Ova boja je najsličnija zlatnoj pa se za ovo srce i vezuje fraza „zlatno srce“ i šalje se onome za koga mislimo da poseduje takvo srce, da je ljubazan i dobrodušan ili kada ukazujemo na neke stvari koje nam se čine optimističnim. Za one kojima ga šaljete to je radost prijateljstva koje sa vama neguju.

Zeleno srce

Iako je ovo boja prirode i mnogi povezuju sa ekološkim temama, zeleno srce više predstavlja ljubomoru i posesivnost i može iskazivati određeu dozu ljutnje. Može izraziti blagu ljubomoru, ali i sreću zbog prekida nekih toksičnih veza vaših prijatelja iz okoline.

 

 

Plavo srce

Ovo srce mnogi povezuju sa nežnošću, mada nije daleko od toga. Oni koji ga šalju kroz njega iskazuju stabilnost, mudrost ali i jaku veru. Ova boja koja podseća na nebo ili more ima umirujući karakter i namenjena je za najbliže za braću i prijatelje kada želite da im pokažete koliko verujete u njih.

Ljubičasto srce

Možda ćete u prepisci preleteti preko poruke, videvši ljubičasto srce i biti razočarani zašto nije crveno, ali trebalo bi da znate da u ličnom ćaskanju ono znači da je neko zaljubljen u vas i da oseća fizičku privlačnost. U svim drugim slučajevima ovo srce predstavlja glamur, magiju i ekstravaganciju i koristi se kada se deli luksuzna odeća ili neka aktivnost na društvenim medijima.

 

 

Crno srce

Ovo srce se koristi da izrazi stvarii najčešće ironično ili neku objavu koja ima veze sa sramotom ili crnim humorom. U mnogim slučajevima koristi se za objavu tužne vesti.

Belo srce

Ovaj emodži predstavlja najčistiju ljubav i često se koristi kao znak podrške. Takođe se koristi da izrazi želju za belom čokoladom.

Braon srce

Gotovo niko ne zna da je braon srce poput čokolade, uteha za snažnu i jaku, ali slatku ljubav koja odoleva testu vremena. Osoba kojoj šaljete ovaj emodži je za vas slatka i topla.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)