Zanimljivosti

RONALDO OTKRIO SRCEPARAJUĆI RAZLOG ZAŠTO NEMA NIJEDNU TETOVAŽU NA TELU! Ovo je mnoge baš iznenadilo!

Kristijano Ronaldo je poznat širom sveta po svojim neverovatnim partijama na fudbalskom terenu, ali bi nedostatak tetovaža na njegovom telu mogao da svegoči o nekim još većim podvizima!

07.05.2022 18:00

RONALDO OTKRIO SRCEPARAJUĆI RAZLOG ZAŠTO NEMA NIJEDNU TETOVAŽU NA TELU! Ovo je mnoge baš iznenadilo!
Tanjug/AP

Ovaj igrač Mančester Junajteda na svojoj Instagram stranici često deli slike sebe bez majice, a tokom njegove dugogodišnje karijere svi njegovi fanovi su imali brojne prilike da se uvere da ovaj as nema primetnih tetovaža po telu, što je za njegove kolege donekle postala norma.

Ipak, iako je za mnoge ovo stvar lične preferencije i izbora, Kristijano Ronaldo zapravo ima jako specifilan razlog zašto odbija da se pohvali trendi mastilom na koži, a portal Srećna Republika vam otkriva o čemu se radi.

Humanost na delu

Naime, fudbaler je 2012. godine rekao jednom italijanskom sajtu da nema tetovaže kako bi mogao češće da daje krv. Opšte je poznato da davaoci krvi moraju da čekaju četiri meseca nakon tetoviranja ili pirsinga kože pre nego što ponovo mogu da doniraju krv.

Ronaldo se registrovao kao davalac koštane srži i počeo je redovno da daje krv kada je njegov saigrač iz Portugala Karlos Martins otkrio 2011. godine da je njegovom sinu dijagnostikovana leukemija i da mu je potrebna redovna transfuzija krvi i koštane srži.

Ronaldo je 2013. godine u intervjuu na jednoj španskoj radio stanici rekao da su igrači pokazali veliko jedinstvo da pomognu Martinsu i njegovom sinu jer su znali da je to veoma komplikovana situacija. Zatim je istakao sledeće:

- Doniranje koštane srži je nešto za šta mnogi misle da je teško, ali nije ništa drugo do vađenje krvi i ne boli. Uradio sam to pre mnogo godina i da moram to da ponovi, uradio bih to bez razmišljanja, jer je ovo veoma ozbiljna bolest koja zahvata veliki broj dece i treba da im pomognemo. To ništa ne košta, process je jednostavan i posle svega ste srećni jer znate da pomažete drugoj osobi.

Uzor drugima

Ronaldo je ohrabrio više ljudi da postanu davaoci krvi kampanjom pokrenutom 2015. godine, rekavši da u to vreme svi možemo da učinimo nešto dobro davanjem krvi, piše portal LAD Bible

- Svaku donaciju krvi mogu iskoristiti do tri osobe u hitnim situacijama i za dugotrajne medicinske tretmane. Zato želim da sa entuzijazmom podignem svest o važnosti davanja krvi i da ohrabrim ljude širom sveta da postanu doživotni dobrovoljni davaoci krvi i pomognu u spasavanju života - rekao je tom prilikom.

Iste godine, fudbaler je proglašen za “Najhumanijeg sportistu” na listi “Athletes Gone Good”.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)