Zanimljivosti

CRVENI TEPIH: Lejdi Gaga i Selena Gomez izdominirale

Iste noći održana je i Britanska akademija filmskih i televizijskih umetnosti, kao i kalifornijska dodela filmskih nagrada po izboru kritičara, crveni tepih na obe strane sveta je izgoreo!

14.03.2022 14:30

CRVENI TEPIH: Lejdi Gaga i Selena Gomez izdominirale
Srećna republika

Britanska akademija filmskih i televizijskim umetnosti sinoć je u Rojal Albert holu u Londonu upriličila 75. svečanu dodelu nagrada najistaknutijim umetnicima u godini za nama, poznatiju kao BAFTA 2022.

Nešto kasnije, i to u Kaliforniji je takođe sinoć održana 27. dodela filmskih nagrada po izboru kritičara (The Critics Choice Awards), tako da je posle Londona, i ovde goreo crveni tepih!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sam Bobino (@sambobino)

Tradicionalno okupljena holivudsku elita sjatila se u Rojal Albert holu, na čelu sa zvezdom večeri, Lejdi Gagom koja je ovih dana i dokazala da je postala "sasvim druga osoba", ali i dalje ne želi da prizna šta je sve uradila sa svojim licem. Glumica i pevačica blistala je u raskošnoj, tamnozelenoj haljini koju potpisuje Ralf Loren.

U pitanju je toaleta od crnog i smaragdnozelenog pliša koja ima smeo V izrez, deblje bretele, prati liniju tela, a od kolena se širi u raskošan šlep. Kako je naveo ovaj brend, za izradu haljine bilo je potrebno 150 sati ručnog šivenja, a utrošeno je oko 50 metara pliša i svilenog tafta.

Gaga je kombinovala ovaj model s neobičnim Pleaser čizmama kakve je često nosila proteklih meseci, koje krasi vrlo visoka tanka štikla i ogromna platforma. Uz to je ponela torbicu s` nojevim perjem modne kuće Ralf Loren, kao i nakit koji je za juvelirsku kuću Tiffany & Co. dizajnirao Žan Šlumberger: raskošan prsten, ogrlicu i viseće minđuše od smaragda i zlata.
Dodajte tome blage talase u stilu starih holivudskih diva i dobijate nešto najlepše od Lejdi Gage do sad!

Zvezda '"Kuće Guči" je bez sumnje bila najbolje obučena filmska diva ove londonske večeri. Odmah posle ceremonije u Londonu Gaga je požurila i u Ameriku, gde je prošetala crvenim tepihom na dodeli nagrada "Critics' Choice Awards".

Lejdi Gagu u stopu prati i Selma Hajek koja je naš apsolutni favorit. Ona je još jednom dokazala da se ukus ne može kupiti novcem, ma koliko ga imali. Dodelom nagrada prošetala je u dekoltiranoj somotskoj ljubičastoj haljini, koja je na sebi imala elemente crne čipke, a autfit je upotpunila i ekskluzivnim nakitom.

Ema Votson osmehivala se u svečanoj haljini Oskar de la Rente u beloj suknji od tila i sa somotnim topom, uz koji je dodala štikle oko gležnjeva i minđušama do ramena, čime nas i nije baš fascinirala.

Od ostalih zvezda, izvojila se neprepoznatljiva Rebel Vilson koja je zbog drastičnog gubitka kilograma postala sasvim druga osoba, ali svet se divi njenom trudu i istrajnosti kojom je smršala oko 40 kilograma.

Lepotom je plenila i glumica Sijena Miler, u jednostavnijoj Guči haljini, koja pak nije izazvala veliko oduševljenje kritike, iako je nama sasvim korektna.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ALEM (@alemdergisi)

Naomi Kembel kao i uvek, svojom pojavom oduševila je prisutne, a pogotovo mladalačkim izgledom u šestoj deceniji. Ovoga puta ona se opredelila za potpuno crnu kombinaciju.

Najbolji film "Moć psa"

Ovaj događaj okupio je veliki broj imena iz sveta filma i televizije, ali je izostala glavna zvezda večeri, režiserka Džejn Kempion, čiji je mračni vestern "Moć psa" osvojio priznanja u kategorijama za najbolji film i najbolju režiju. U njeno ime nagradu je primio njen producent, koji je istakao da je Kempionova "vizionarka koja je obeležila poslednjih 30 godina svetske kinematografije". Budući da je u januaru dobila i Zlatni globus za režiju, Džejn Kempion je prvi favorit u trci za Oskara, koji će biti uručen za dve nedelje.

Među ostalim dobitnicima su "Belfast", kao najistaknutiji britanski film, Džoana Skanlan, koja je dobila nagradu za najbolju glavnu žensklu ulogu, u filmu "Posle ljubavi", zatim Vil Smit, koji je nagrađen za najbolju mušku glavnu ulogu u filmu "Kralj Ričard".

Priznanja su dobili i najbolja sporedna glumica Arijana DeBose, glumac u sporednoj ulozi Troj Kotsur, a zvezda u usponu je Lašana Linč.
Prenosimo vam neke od najlepših haljina sa noćašnjeg londonskog crvenog tepiha!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mario Mitsis (@mariomitsis)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tuba🎺 (@tuubainen)

Sa druge strane sveta, na kalifornijskoj dodeli nagrada, dominirale su upravo ove mlade dame!

Selena Gomez bila je najzapaženija u jednostavnoj, elegantnoj crvenoj haljini u kojoj je poput prave holivudske dive prošetala crvenim tepihom, a za njen izgled bio je zadužen ni manje ni više nego Lui Viton.

 

Kristen Stjuart  prošetala je u zlatnoj Dolče Gabana haljini podsetivši na glamur starog Holivuda.

Džejda Smit bila je pozitivno primećena u efektnoj haljini sa džepovima poznatog kreatora Rabiha Kajruza.

A toalete koje su još privukle našu pažnju, pogledajte u nastavku!

 

Komentari (0)