Pametnice!

OVU OSOBINU NEMAJU PAMETNI LJUDI! Koliki je vaš stepen inteligencije?

Naučnici često pokušavaju da utvrde koje su osobine inteligentnih ljudi, a to nam je otkrilo nezamisliv rezultat!

20.01.2022 13:17

OVU OSOBINU NEMAJU PAMETNI LJUDI! Koliki je vaš stepen inteligencije?
pexels.com

U tinejdžerskim danima mnogi od nas lude za nekom pop-rok ili folk zvezdom. Obožavamo glumce i pisce i nadamo se da ćemo nekada u životu sresti tu VIP ličnost, a ako se kojim slučajem nađemo u prilici da zaista vidimo tu osobu, uradićemo sve što je u našoj moći, pa makar bilo i najluđe na svetu, da do toga i dođe. 

Ipak, ova faza se preraste i odrasle osobe nastave sa svojim životom sećajući se kako su opsednuti bili. Međutim, ima onih koji takvi ostanu zauvek, a naučnici su dokazali da je to osobina ljudi koji imaju niske kognizivne sposobnosti. 

Časopis BMC Psychology objavio je rad u kome je učestvovalo 1763 odrasle osobe iz Mađarske koje su odgovarale na pitanja o tome koliko vole neku poznatu ličnost i radile dva testa inteligencije. Naučnici su zaključili da postoji velika povezanost između niskog stepena inteligencije i obožavanja poznatih ličnosti, ali nisu sigurni da li je to obožavanje posledica ili uzrok niske inteligencije. 

Naučnici su takođere procenili nivo materijalnog bogatstva i samopoštovanja svakog učenika i otkrili su da su sa višim nivoom opsednutosti slavnim osobama bile povezane sa lošijim rezultatima u oba ispitana aspekta.

Komentari. (0)