Televizija

NA EKRANU ODLIČNO IZGLEDA, A U STVARNOSTI? Televizijske prevare u emisijama o uređenju kuća

U nekim emisijama su stvari bile zalepljene spajalicama i trakom

18.01.2022 15:00

NA EKRANU ODLIČNO IZGLEDA, A U STVARNOSTI? Televizijske prevare u emisijama o uređenju kuća
Pixabay

U svetu su sve više popularne emisije koje se tiču uređenja doma i uvek se divimo kako to kod njih lako ide, a mi ne možemo po nekoliko meseci da nađemo pravog majstora.

Ali nemojte da vas zavara sjaj velikog ekrana jer sve i nije baš tako. Kada se ugase kamere, stvari izgledaju sasvim drugačije.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HGTV (@hgtv)

 

Na mreži Reddit je postavljeno pitanje upravo na tu temu i javio se veliki broj ljudi koji su učestvovali u emisijama i koji su podelili svoje iskustvo. Njihovo odgovori će vas iznenaditi, prenosi miss7.24sata.hr.

-Moja kompanija bila je angažovana da popravi ormare i radne ploče za kuću nakon epizode "Lovci na nekretnine". Kao što sam video, a i drugi su to komentarisali, kamere su snimale kuću zaobilazeći sva problematična područja, ne prikazujući ih, pa je u emisiji kuća izgledala sjajno. Vlasnici kuće bili su ljuti nakon što se ekipa samo pokupila i otišla, a mi smo se zaglavili u suočavanju s njima. Nije bilo zabavno i trajalo je nekoliko nedelja.

-Sećate se „Extreme Makeover“? Emisije u kojoj grade ili preuređuju dom za zahtevnu osobu? Snimili su jednu ovde u mom gradu. Moj brat, građevinar, je zamoljen da pomogne u izgradnji kuće usred zime. Brat nije mogao da pomogne, ali naši prijatelji, komšije, su se dobrovoljno javili i dom je završen za nedelju dana. Po jakoj kiši i hladnoći sagradili su ga, a sada dom ima bezbroj problema. Vlasnik se javio u "Extreme Makeover" kako bi se sve popravilo i rečeno mu je: „Ovo ste dobili besplatno, popravite sami“.

 

 

-Stažirao sam u emisiji „Extreme Makeover“ početkom 2000-ih. Njihovi porezi su ogromni. Veliki broj porodica koje učestvuju u emisiji, na kraju prodaju sve što je stavljeno u kuću (kompjutere, aparate, itd.) kako bi mogli da plate porez na imovinu.

-Ja sam slikar i poznajem dva para koji su učestvovali u emisiji "Obožavaj ili prodaj". Oslikane sobe izgledale su dobro za kameru, ali jako loše uživo. Morali su da prefarbaju sve obnovljene prostorije.

 

 

-Prijatelji su bili u emisiji prije nekoliko godina. Bile su to tri super intenzivne nedelje snimanja i redizajn je izgledao sjajno na ekranu. U stvarnosti, to su bile doslovno stvari zalepljene spajalicama i trakom. Nakon emisije, moj prijatelj je uzeo dve nedelje od godišnjeg kako bi sve obnovio.

-Kupio sam kuću prikazanu u „Good Bones“. Projekti popravka kuće iznosili su nekoliko desetina hiljada dolara. Pretpostavljam da sam imao sreće što sam kupio kuću pre nego što je emisija stvarno krenula, tako da je vrednost moje kuće daleko iznad onoga što sam morao u nju uložiti, ali i dalje je to bila velika svota za preuređenje. Da ne spominjem sve čudne dizajnerske odluke koje sam ispravljao vremenom. Mina i Karen nisu bile od pomoći kada sam im se obratio i iskreno se nadam da to nije uobičajeno s njihovim kasnijim adaptacijama. Naučena lekcija s moje strane.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Good Bones (@goodboneshgtv)

 

-Moja porodica je bila u emisiji za renoviranje kuće kad sam bio dete, kasnih 90-ih/početkom 2000-ih. Mislim da je to bila „Changing Rooms“ ("Svlačionica") ili možda neka druga emisija iste glumačke ekipe i producenata. Bila je to jedna od onih emisija u kojima rade tri sobe u kući, a moja je bila jedna od soba koju su uređivali. Izgledalo je tako lepo, ukrasili su je da izgleda kao vilinska šuma s ogromnim muralima na zidovima i noćnim nebom punim zvezda koje vise sa plafona. Ali držalo se jako loše, svi murali na zidu su se ogulili i prilično brzo je izgledalo jadno. Ipak sam se zabavljao snimajući emisiju i bila je to „cool“ priča za pričanje drugarima u školi.

-Bili smo u emisiji o uređenju dvorišta. Napravljeno je super jeftino i brzo. Super su ga ukrasili za „otkrivanje“, a onda su skinuli sve ukrase zbog kojih je zapravo izgledao dobro. Dodali su jezerce u dvorištu i svaki put, kad bi pala kiša, imali smo poplavu. Ali najbolje je bilo to što je, dve nedelje nakon završetka snimanja, naše dvorište bilo mokro i smrdelo je na izmet. Ispostavilo se da su slučajno oštetili naš kanalizacioni vod i kanalizacija se izlila.

 

 

-Vodoinstalaterska kompanija za koju radim napravila je vodovod za emisiju preuređenja doma pre otprilike 10 godina. Napravili smo spajanje za novu prostoriju za pranje veša. Vlasnici su odabrali neke otmene marokanske pločice za podove, u nekom otmenom butiku u Njujorku, a voditeljka emisije odlučila je da će izgledati bolje bez fuga, što je prošlo onako kako biste mogli i da očekujete. Snimanje je završeno, a nekoliko nedelja kasnije pozvani smo ponovo da zamenimo otmene pločice koje su se oštetile i nekima postale „dosadne“.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HGTV (@hgtv)

 

-Porodični prijatelji bili su u jednoj od tih emisija. Njihov sin je imao šest godina i jako je voleo vozove, pa je dobio ludu sobu s temom železnice, zajedno s vozom za vožnju koji je polako klizio po šinama po sobi. U početku je bilo sjajno, ali je on to u roku od nekoliko godina prerastao. Takođe, boja sa spoljne strane je počela da se ljušti za samo nekoliko nedelja i kuća je izgledala užasno.

-Vodio sam preuređenje kuće na jednoj od tih emisija. Ukratko: isekli su više uglova nego što izvođači žele, a to puno govori. Nikad ne bih kupio kuću preuređenu u jednoj od tih emisija.

Komentari (0)