Zanimljivosti

KEJT MIDLTON UZ OVE ČETIRI REČI "POSTROJI" SVE TROJE DECE: Kada ih izgovori, znači da su prevršili svaku meru!

Princeza od Velsa upotrebljava posebnu frazu za disciplinu mališana na kraljevskim događajima.

17.10.2024 20:10

KEJT MIDLTON UZ OVE ČETIRI REČI "POSTROJI" SVE TROJE DECE: Kada ih izgovori, znači da su prevršili svaku meru!
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Deca princa Vilijama i princeze Kejt Midlton poznata su po uzornom ponašanju na kraljevskim događajima, ali, kako se priča, njihova majka ima poseban način da ih smiri kada smatra da im ponašanje prelazi granicu. Prema rečima kraljevskog stručnjaka Toma Kvina, ona koristi jednostavnu, ali efikasnu frazu: "Hajde da napravimo pauzu." Iako je fraza zvučala kao poziv na pauzu, zapravo je nosila mnogo veću težinu, jer je deci jasno da je vreme da prekinu sa nestašlukom.

Kada su u pitanju javni angažmani, poput nedavne proslave "Trooping the Colour" ili "Pozdrav bojama" što je dugogodišnja tradicija u britanskoj vojsci koja seže sve do početka 17. veka, mališani su se pokazali da su "pod konac" vaspitani. Ceremonija uključuje paradiranje različitih pukova britanske vojske, koje demonstriraju preciznost, disciplinu i vojnu tradiciju.

Tanjug/Yui Mok/PA via AP

Princeza Kejt Midlton sa decom

Princ Džordž, princeza Šarlot i princ Luis pokazali su se tada kao primeri uzornog ponašanja. Međutim, Kejt ima spreman plan za one retke trenutke kada deca, poput princa Luisa, pokažu previše entuzijazma. U svojoj knjizi "Pozlaćena mladost, intimna istorija odrastanja u kraljevskoj porodici", Kvin otkriva da su Kejtinu smirenu reakciju pohvalili stručnjaci tokom Platinastog jubileja kraljice, kada je Luis isplazio jezik majci. Naime, umesto kritike, Kejt je jednostavno upotrebila frazu koja je signal deci da se povuku i smire.

- Kejt se previše ne brine oko njihovog ponašanja. Obožava da ih vidi kako se ponašaju kao deca - otkrio je izvor blizak porodici. 

Profimedia

Princ Vilijam i Kejt Midlton sa decom

Ponašanje mladog princa Luisa izazvalo je osmehe širom sveta, a Kejt i VIlijam su to doživeli kao priliku da pokažu i svoju duhovitu stranu. Nakon Platinastog jubileja, oboje su zahvalili svima koji su prisustvovali, uz duhovitu napomenu na društvenim mrežama: "Svi smo se sjajno proveli, a naročito Luis", dodavši smajli sa strane.

Poznato je da karljevska porodica od Velsa daje prioritet komunikaciji i strpljenju u vaspitavanju svoje dece. Pravila uključuju zabranu vikanja, a, kako se navodi, Kejt je nešto strožija od Vilijama. Ipak, disciplinu sprovode zajedno sa dugogodišnjom dadiljom, Marijom Teresom Turion Boralo. 

- Marija je čvrsta, ali uvek sarađuje sa Kejt i Vilijamom. Zajedno održavaju disciplinu, ali na način koji izgleda opušteno i srećno za decu - dodao je iz izvor za Mirror.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)