Zanimljivosti

PEVAČICA PREKINULA TIŠINU I PROGOVORILA O PREMINULOJ ĆERKI: Posle najveće tragedije dve godine je izgubila glas

Nakon ćerke preminuo joj je i rođeni brat.

04.10.2024 19:35

PEVAČICA PREKINULA TIŠINU I PROGOVORILA O PREMINULOJ ĆERKI: Posle najveće tragedije dve godine je izgubila glas
Printscreen/Youtube/ LaudatoTV

Pevačica Meri Cetinić je rođena je 15. juna 1953. godine. Odrasla je uz dva starija brata, a jedan od njih, Ante, je voleo muziku i time se bavio. U porodicu je često dovodio poznate kolege, a onda je i Meri počela da se interesuje za isto.

Svirala je u samostanu kod časnih sestara, a sa 14 godina pobedila je na takmičenju "Raspevano proljeće" u Splitu. Sa 17 godina je prešla u grupu Delfini. Kada je prestala saradnja sa njima upisala je Pedagošku akademiju i usavršavala je glas kod prof. Branke Ristić.

Printscreen/Youtube/ LaudatoTV

Pevačica Meri Cetinić je izgubila ćerku Ivanu

Potom, sa Slobodanom M. Kovačevićem osniva grupu More. Imali su nekoliko hitnova godinama unapred poput pesama: More, Ti si moj san, Gdje god da pođeš, Samo simpatija... Kada je napustila grupu započela je solističku karijeru. Bila je jedna od najtraženijih pevačica, a 1981. i 1982. godine proglašena za je pevačicu godine.

Ostala trudna sa 23 godine

Ivanu je rodila kada je imala 23 godine, ali se brak ubrzo raspao, a ona je ostala samohrana majka.

- Kratko je trajao moj brak, u koji sam ušla trudna s 23 godine, jer sam mislila da to tako treba da ide, onako starinski. Našu ćerku sam podigla sama - rekla je i istakla da su joj roditelji bili podrška, a ćerka je volela da putuje sa njom.

Printscreen/Youtube/ LaudatoTV

Meri je bila samohrana majka

Zajedno su čak snimile album 2014. godine.

Borba sa opakom bolešću

Pre tri godine iskusila je jednu od najveće boli koju roditelj može da doživi. Njena ćerka Ivana je preminula 2021. godine nakon borbe sa bolešću, a dve godine kasnije i rođeni brat pevačice, Ante. Informaciju da je Ivana preminula Meri je objavila dan kasnije na Fejsbuku.

- S neizmernom boli javljam da je moja ljubljena ćerka Ivana Burić preminula juče u KBC Split u 44. godini. Bila si moj dragulj, tvoja predivna poetska duša, puna ljubavi i nežnosti, veliki muzički talenat, humor...činile su naš život srećnim, prepun ljubavi...Opaka bolest je pretila, ali smo je savladavale zajedno...Ovaj put je bila jača, nismo uspele, sunce moje i dragi Bog te je uzeo k sebi u svoj zagrljaj, prema nebeskim visinama, zvezdama a tvojoj neutešnoj majci ostavio najdublju tugu...Tvoje stotine puta ponavljano "mami, I love you" odzvanjaće u mom srcu zauvek! Počivaj u miru Božjem, najdraža moja Ivi - napisala je neutešna pevačica.

Printscreen/Youtube/ LaudatoTV

Ivana se borila sa opakom bolešću

Danas bi njena ćerka Ivana napunila 48 godina, a Meri joj je posvetila objavu.

- Danas je tvoj rođendan, divni anđele moj, ljubavi i lepoto! Čuvam te u srcu ko' najveće blago! - napisala je na Fejsbuku u opis ćerkine fotografije.

Jednom je ispričala kako je mislila da nakon smrti ćerke više nikada neće pevati.

- Pa ja jedno dve godine uopšte nisam imala glasa. Ja sam pokušavala kao idem nešto da zapevam, ali nije izlazilo ništa. Toliko je bilo to sve zgrčeno i toliko je to strašna bol - ispričala je i objasnila da joj je u najtežim trenucima pomagala vera:

- Pa mogu da ispričam nešto, možda zvuči ludo, ali pre nego što sam krenula za Šibenik, išla sam joj na grob, jer ja sad živim u Blatu na Korčuli, da je pozdravim i kažem da idem. U jednom trenutku, ne mogu da verujem, ali kao da je rekla ''ajde, idemo''. Imam osećaj kao da mi Ivana daje tu snagu.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)