Zanimljivosti

OVU HRANU KEJT MIDLTON NIKAD NEĆE SMETI DA OKUSI: Kraljevska porodica izbegava OVO - inače ih čeka prokletstvo!

Evo šta to članovi kraljevske porodice ne smeju da jedu.

20.09.2024 12:17

OVU HRANU KEJT MIDLTON NIKAD NEĆE SMETI DA OKUSI: Kraljevska porodica izbegava OVO - inače ih čeka prokletstvo!
Tanjug/AP

U dokumentarcu "Secrets of the Royal Kitchen", otkrivene su fascinantne tajne navika u ishrani britanske kraljevske porodice, koje uključuju neobična sujeverja vezana za oblik hrane. Članovi kraljevske porodice, uključujući i Kejt Midlton, navodno slede staru tradiciju koja nalaže da izbegavaju hranu "šiljastog" oblika.

Ova neobična pravila odnose se na sve namirnice sa oštrim, zašiljenim ivicama, što znači da su sendviči u obliku kvadrata striktno zabranjeni. Bivši kraljevski kuhar Grejem Njubold objašnjava da je ovo sujeverje duboko ukorenjeno u tradiciji i prenosi se generacijama.

- Članovi kraljevske porodice nikada ne jedu četvrtaste sendviče, jer tradicija kaže da svako ko im daje hranu sa oštrim ivicama pokušava da sruši tron Engleske, izjavio je Njubold u dokumentarcu.

Tanjug/AP

Ovo su pravila kraljevske porodice kada je hrana u pitanju

Ovaj kuvar, koji je proveo dve godine u Bakingemskoj palati i šest godina u Kensingtonskoj palati, nikada nije pripremio četvrtaste sendviče za pokojnu kraljicu Elizabetu II. Umesto toga, kraljica je preferirala okrugle sendviče sa džemom, koje je uživala uz popodnevni čaj.

Interesantno je da je slična sujeverja postojala i u vreme kraljice Viktorije, čiji je suprug, princ Albert, izbegavao hranu u obliku kovčega. Ova stara pravila očigledno i dalje imaju značaj u modernoj kraljevskoj kuhinji, dodajući još jedan sloj misterije i tradicije britanskoj monarhiji. 

Ovaj dokumentarac ne samo da pruža uvid u specifične kulinarske navike kraljevske porodice, već i osvetljava kako istorija i tradicija oblikuju njihove svakodnevne izbore.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)