Zanimljivosti

RADA ĐURIČIN BILA JE NEOSTVARENA LJUBAV LJUBE TADIĆA: Želeo je da je oženi, a rekao je da OVO nikad ne bi mogao da uradi

Umrla je čuvena srpska glumica, a evo kako je on govorio o njoj.

04.09.2024 13:28

RADA ĐURIČIN BILA JE NEOSTVARENA LJUBAV LJUBE TADIĆA: Želeo je da je oženi, a rekao je da OVO nikad ne bi mogao da uradi
Printscreen/Youtube/Mirjana Radojevic, ATA images

Umrla je dramska umetnica Rada Đuričin, koja je svojim talentom obeležila domaću pozorišnu i filmsku scenu, danas u 91. godini života u Beogradu.

Rada Đuričin je tokom više od pet decenija svoje karijere osvojila srca publike svojim nezaboravnim ulogama na pozorišnoj sceni i u filmskim ostvarenjima. Njeno ime ostaje trajno upisano u istoriji srpske umetnosti.

Pored uspešne karijere, Rada Đuričin je bila u srećnom braku sa Dragoslavom Popovićem, pionirem srpske nuklearne fizike, sa kojim je provela više od pedeset godina. Njihov sin, Radan Đuričin, koji je poznati filmski snimatelj i radio je na projektima kao što su "Crni bomber", "Balkanska pravila" i "Sjaj u očima", od sredine devedesetih godina živi u Los Anđelesu, gde je sa suprugom Draganom i dvoje dece.

U sećanju na Radu Đuričin, podsećamo na intervju koji je obavila novinarka Vesna De Vinča, koja je sa poznatom glumicom proslavila njen prošlogodišnji, 89. rođendan. Vesna je tada pitala Radu: "Rado moja, neću da te pitam koji je rođendan po redu, ako smeš da kažeš?" Na to je Rada s osmehom odgovorila: "Kako ne smem, 89. rođendan mi je."

Vesna je potom dodala: "Uvaoo, Rado, znači ulaziš polako u desetu deceniju," i pitala je kako se oseća.

Rada je tokom svoje karijere odgovorila na I na vrlo važno pitanje o težini života za talentovane žene:

- Verovatno je onda bilo teže. Danas se na nivou država radi na ravnopravnosti polova i ljudi bez obzira na različitosti imaju jednaka prava, makar na papiru. Borimo se da tako bude i u praksi.

Stefan Tomasevic/ATAImages

Ovako je Ljuba Tadić govorio o Radi Đuričin

Osim toga, u razgovoru je pomenula svoju ulogu u predstavi o Koko Šanel, gde je otkrila detalje o navodnim romansama, uključujući i Ljubu Tadića.

- Nikad nisam bila u vezi s Ljubom. Međutim, kao studentkinja na akademiji, kad je on stasavao u velikog glumca, i ja sam kao i većina drugarica bila zaljubljena u ono što on radi i stvara, prisetila se Rada.

- Sećam se da sam se tada već bila udala, a on je izjavio: "E, da sam se ja oženio s tobom, nikad se ne bih razveo." Dolazila sam iz svešteničke porodice i, da sam se udala za njega, znao bi da ne bi nikad mogao da se razvede.

Rada Đuričin će ostati zapamćena kao izuzetna umetnica i žena sa bogatom životnom pričom. Njena ostavština nastaviće da inspiriše buduće generacije i obogaćuje srpsku kulturu.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)