Zanimljivosti

OVO SU ROĐENA BRAĆA NIKOLE JOKIĆA: Jednom su pijanke i žene bila glavna okupacija, drugi imao problem sa zakonom

Oni su velika podrška slavnom košarkašu.

07.08.2024 08:31

OVO SU ROĐENA BRAĆA NIKOLE JOKIĆA: Jednom su pijanke i žene bila glavna okupacija, drugi imao problem sa zakonom
Aissaoui Nacer/SplashNews.com/Splash/Profimedia

Košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je neverovatan preokret u dramatičnom četvrtfinalu Olimpijskih igara protiv Australije. Iako su gubili sa 24 poena razlike, srpski košarkaši su uspeli da se vrate u igru i nakon produžetka ostvare pobedu. Igrao je i Nikola Jokić koji je dao pogodak iz okreta i time znatno doprineo pobedi.

Na terenu je nekada pravi šaljivdžija, a na tribinama ga obično čekaju žena Natalija i ćerkica, i to nije Nikolina jedina podrška. Jokić ima braću koja su mu velika podrška gde god da igra košaršku. Strahinja i Nemanja, s obzirom na to da su braća popularnog Jokića, veoma interesuju javnost, a jedan je čak imao problema sa zakonom. Dešavalo se i da upadnu na teren, a poznati su kao žustri navijači. Strahinja je najstariji i ima 40 godina, a rođen je 1982. godine.

Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey

Ko su braća Nikole Jokića


Strahinja je nedavno uhapšen i optužen za napad na jednog čoveka iz publike tokom meča Denver Nagetsa i Los Anđeles Lejkersa u aprilu ove godine. Međutim, ovo nije prvi put da su braća Jokić u centru pažnje zbog incidenata na sportskim događajima.

Braća Jokić su postala poznata širom Amerike kao "opasni momci" iz Sombora, čija prisustvo na tribinama ne prođe neprimećeno. Njihovo žustro navijanje i spremnost da reaguju na bilo kakav napad na svog mlađeg brata, Nikolu Jokića, privlače pažnju javnosti.

U aprilu 2019. godine, Nemanja i Strahinja su izazvali skandal nakon meča između Denver Nagetsa i Vašington Vizardsa. Tokom utakmice, tadašnji as Vizardsa, Bobi Portis, fizički je napao Nikolu Jokića, i raskrvario mu je nos. Nakon što se Nikola vratio u igru, Portis je nastavio da ga provocira, što je dovelo do Jokićevog isključenja.

Printscreen/Youtube

Ovo je Nemanja Jokić


Nakon meča, braća Jokić su se suočila sa igračima Vašingtona, vređajući ih i preteći. Američki košarkaši su im uzvratili smehom i gestikulacijom, izazivajući dodatnu tenziju.

Nemanja, rođen 1984. godine, bio je talentovan sportista koji je svoju karijeru započeo igrajući košarku na Univerzitetu Detroit Mersi. Uspeh na koledžu obećavao je sjajnu budućnost u košarci, ali Nemanja je neočekivano promenio pravac karijere i prebacio se na borilačke veštine, tačnije u svet MMA. Odluka da napusti košarku i posveti se MMA borbi iznenadila je mnoge, ali Nemanja je pokazao hrabrost i odlučnost u ostvarivanju svojih ciljeva.

- Pravio sam greške. Kada sam bio mlad, košarka mi nije bila prioritet broj jedan. Izlasci, žurke, opijanje, devojke, to su mi bile glavne preokupacije. Sam sam donosio odluke tipa "neću ili hoću da treniram". I dalje mi je bila potrebna podrška porodice. To mi je nedostajalo tamo - rekao je Nemanja svojevremno, prenosi Stil.

Sa sportskog terena prešao je na borilište, gde je takođe pokazao izuzetan talenat i veštinu. Nemanja je veoma popularan među ženskim polom, ali već nekoliko godina je u braku sa Afroamerikankom Šenon, sa kojom ima dvoje dece. Njihov bračni život privlačio je pažnju javnosti, ali nedavno su se pojavile glasine o mogućem krahu njihove ljubavi, iako razlozi za ovo nisu potpuno jasni. Spekuliše se da je jedan od razloga navodna veza sa drugom devojkom, sa kojom je Nemanja viđen tokom leta prošle godine.

BONUS VIDEO:
 

Komentari (0)