Zanimljivosti

DRUGA STRANA MEDALJE ZORANE ARUNOVIĆ: Žrtvovala se, propuštala ekskurzije i rođendane, a danas slavi kao nikad u životu!

Da bi postigla veliki uspeh, bila je svesna da neke stvari mora da propusti.

30.07.2024 14:30

DRUGA STRANA MEDALJE ZORANE ARUNOVIĆ: Žrtvovala se, propuštala ekskurzije i rođendane, a danas slavi kao nikad u životu!
ALAIN JOCARD / AFP / Profimedia

Srbija je danas zabeležila svoj prvi olimpijski trijumf na Olimpijadi u Parizu, zahvaljujući izvanrednom performansu strelaca Zorane Arunović i Damira Mikeca. Ovaj sjajan sportski par osvojio je zlatnu medalju u disciplini vazdušni pištolj na 10 metara, pobedivši turski duo Ilajdu Tarhan i Jusufa Dikeca. Medalja je došla kao rezultat njihove posvećenosti i vrhunske spremnosti, čineći nas sve izuzetno ponosnima.

Uspon na olimpijski tron

Zorana Arunović je odavno bila u vrhu streljaštva, ali zlato na Olimpijadi u Parizu predstavlja krunu njene impresivne karijere. Pre ovog uspeha, Arunović je osvajala brojne nagrade i priznanja, uključujući svetsko prvenstvo u disciplini vazdušni pištolj na 10 metara 2010. godine u Minhenu.

Alain JOCARD / AFP / Profimedia

Zorana Arunović i Damir Mikec slave svoju pobedu

Ta pobeda je takođe obeležila njen status kao "sportistkinje godine u Srbiji." Ova nova medalja ne samo da potvrđuje njen talenat, već i njenu neprekidnu posvećenost sportu.

Zorana Arunović: Iza medalje

Zorana Arunović se streljaštvom bavi od 2001. godine, prvo u klubu Policajac, a potom u Crvenoj zvezdi. Inspiraciju za ovaj sport pronašla je u svojoj starijoj sestri Jeleni, koja je takođe uspešan strelac.

Njeno obrazovanje i interesovanja daleko nadmašuju streljaštvo – trenutno studira ukrajinski jezik na Filološkom fakultetu, dok istovremeno usavršava ruski i engleski jezik. U nedavnom intervjuu za podkast "Miljanov korner," Zorana je govorila o svojoj posvećenosti sportu, napominjući da je, iako je propustila mnoge socijalne događaje, pronašla smisao i sreću u onome što voli.

Ovaj trijumf u Parizu simbolizuje vrhunac dugogodišnjeg truda i posvećenosti Zorane Arunović i Damira Mikeca, a istovremeno pruža novi razlog za ponos i slavlje za sve u Srbiji.

BONUS VIDEO: 

 

 

Komentari (0)