Zanimljivosti

URNEBESNA IMENA ZA PRINCA VILIJAMA I KEJT: Za njih se do sad nije znalo, a koristi ih obezbeđenje

Na ovaj način ih oslovljavaju telohranitelji u međusobnoj komunikaciji.

11.07.2024 11:04

URNEBESNA IMENA ZA PRINCA VILIJAMA I KEJT: Za njih se do sad nije znalo, a koristi ih obezbeđenje
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Princ Vilijam i Kejt Midlton, kao i njihova deca su među najpoznatijim ličnostima na planeti. Njihova bezbednost je jedan od glavnih prioriteta palate, a o prinčevskom paru brinu najiskusniji i najobučeniji agenti koje Britanija ima. 

Oni se trude da budu "nevidljivi" i ne ometaju Vilijama i Kejt prilikom pojavljivanja u javnosti. Međutim, malo je nezgodno da dovikuju njihova imena kad su na zadatku zbog čega su osmišljeni posebni nadimci za Kejt i Vilijam koje agenti koriste prilikom međusobne komunikacije.

Kodna imena 

Kako piše britanski The Sun pozivajući se na British Heritage Travelu, u vreme dok su bili na poziciji vojvode i vojvotkinje od Kembridža Vilijam i Kejt su imali urnebesna imena - Dafne Klark i Deni Kolins. Koja kodna imena imaju danas nije poznato, ali nema sumnje da njihovo lično obezbeđenje ima smisla za humor. 

Profimedia

Obezbeđenje je uvek oko njih čak i kad se ne uočavaju na prvi pogled

 

Koliko je samom princu Vilijamu važno lično obezbeđenje govori i podatak da je 2022. odlikovao Kejtinog ličnog telohranitelja narednicu Emu Probert u znak priznanja za njenu predanu službu. Iako je mnogi mešaju sa dadiljom, Ema je sve samo ne Meri Popins.

Ona je obučena u borilačkim veštinama, naoružana je pištoljem Glok kalibra 9 mm i elektrošokerom za omamljivanje, a spremna je da u svakoj sekundi zaštiti Kejt, piše The Sun. Ona je je princezina "senka" i bila je na prednjem sedištu Rols Rojsa koji je Kejt odvezao u Vestministersku opatiju na venčanje sa princem Vilijamom 2011.

Profimedia

Ema Probert koja brine o bezbednosti Kejt Midlton bila je uz nju i na venčanju sa Vilijamom 2011.

Ako ste mislili daje rad za princa i princezu od Velsa jednostavan i basnoslovno plaćen grdno ste se prevari. Nakon dva ozbiljna kršenja bezbednosti palate 2022. je objavljen oglas u kome se tražio službenik obezbeđenja sa skraćenim radnim vremenom. Posao je obuhvatao rad u smenama i to dva dana i dve noći zaredom, a potom četiri slobodne noći za godišnju platu od oko 27. 000 evra. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)