Zanimljivosti

SLALA HARDKOR EKSPLICITNI SADRŽAJ ZAPOSLENIMA - čak i maloletnicima! Supruga skandaloznog repera pomenuta u bombastičnoj tužbi

Ona i njen suprug su optuženi za zlostavljanje i ponižavanje zaposlenih.

01.07.2024 12:26

SLALA HARDKOR EKSPLICITNI SADRŽAJ ZAPOSLENIMA - čak i maloletnicima! Supruga skandaloznog repera pomenuta u bombastičnoj tužbi
Backgrid/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Supruga Kanjea Vesta, Bjanka Sensori, optužena je da je slala pornografiju članovima osoblja - uključujući I maloletnike - u Vestovoj kompaniji, Yeezi, saznaje se u novoj bombastičnoj tužbi.

Sensori, 29, navodno je jednom od zaposlenih poslala link ka "hardkor" eksplicitnom sadržaju nakon što je Vest krajem aprila najavio pokretanje svog biznisa sa filmovima za odrasle, Yeezi Porn. Ti snimci su bili dostupni maloletnom osoblju u toku razvoja aplikacije za sadržaj za odrasle, prema sudskim dokumentima do kojih je došao TMZ.

Nije imenovana, ali je pomenuta s razlogom

Uprkos optužbama, Sensori nije imenovana u saveznoj tužbi podnetoj u Kaliforniji - a anegdota je upravo uključena u tužbu kako bi se demonstrirali problemi sa radnim okruženjem u Kanjeovoj YZYVSN aplikaciji za striming servis.

- Nikakve mere nisu preduzete da bi sprečili maloletne radnike YZYVSN -a da rade na Yeezi Po*n-u, ili da bi se sprečilo da budu izloženi i primorani da gledaju eksplicitan sadržaj da bi obavljali svoj posao, navodi se, navodi Washington Post.

Tiziano Da Silva - Pierre Perusseau / Bestimage / Profimedia

Bjanka Sensori

U tužbi se dalje optužuje Vest, 47, za "prinudni rad i okrutno nehumano ili ponižavajuće postupanje" i tvrdi da je njegov bivši šef kabineta zaposlenih, Milo Janopulos neke zaposlene nazvao "novim robovima".

Kanje  je unajmio sve podnosioce žalbe u tužbi da rade na njegovoj aplikaciji za striming servis YZYVSN, dizajniranoj da bude konkurent Tidal, Spotify i Apple Music, kako bi promovisali njegove albume Vultures i Vultures 2.  Tvrde da su Vest i Janopulos angažovali međunarodnu grupu programera koja se sastojala od nekoliko afričkoameričkih članova, od kojih su mnogi bili maloletni, a neki su imali čak 14 godina. Zatim su negovali navodno rasističko radno okruženje i u više navrata davali lažna obećanja o plaćanju i radnom vremenu.

Svi potpisali ugovor o poverljivosti

Milo je navodno obećao grupi programera 120.000 dolara ako završe aplikaciju, pristanu na uslove rada i ne žale se. Ali Kanje je tada navodno naredio svim zaposlenima da potpišu ugovor o poverljivosti i zapretio da će otpustiti maloletnike ako to ne urade.

Par je takođe navodno zahtevao od maloletnika da potpišu "dobrovoljne" ugovore. 

Cobra Team/BACKGRID/Backgrid UK/Profimedia

Kanje Vest i Bjanka Sensori

Od tada, Kanjeovi menadžeri, inače belci, su navodno koristili omalovažavajući i rasistički jezik da bi stvorili neprijateljsko radno okruženje.

Oni su navodno uznemiravali članove tima na osnovu godina, rase, pola, seksualne orijentacije i nacionalnog porekla. Neki od njih su nazivani "robovima", dok su drugi nazivani "novim robovima".

- Zaposleni crnci i afroamerikanci su segregirani i dobijali su nepovoljnije radne zadatke i formirane su odvojene radne grupe "samo za belce". Maloletnicima su se rugali zbog njihovih godina, tvrdi Tigpen Legal u izjavi za NBC News.

 Radnici su takođe navodno bili primorani da rade preko noći bez plate i spavanja. Ukoliko se ne slažu sa dugim radnim vremenom bez pauza, tužiocima je navodno zaprećeno zadržavanjem plate.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)