Zanimljivosti

OD SLATKE DEVOJKE DO BALKANSKE ZVEZDE: Da li prepoznajete ovu pevačicu?

Iza sebe ima brojne hitove i popularnost širom regiona.

24.06.2024 22:01

OD SLATKE DEVOJKE DO BALKANSKE ZVEZDE: Da li prepoznajete ovu pevačicu?
isntagram-senida_h

Kada je pre 21 godinu nastala ova fotografija na plaži niko, pa ni ona, nije slutila da će jednog dana postati jedna od najpopularnijih balkanskih pevačica. Slikala se u kupaćem kostimu dok gleda negde u daljinu.

Rođena je u Ljubljani 9. aprila 1985. a karijeru je započela kao pevačica slovenačke grupe Muff. 

Malo je poznato da je pre ulaska u ovaj bend još 2011. objavila debi R&B singl „Pustinjom“.

Kako se vidi na fotografiji koju je objavila na Instagramu i tada je bila slatka devojka, ali će se njen stil u godinama koje dolaze drastično promeniti.

- Lepa i tad i sad.

- Lepa, prelepa, uvek...

- Kad će nove pesme, neke letnje - bili su samo neki od komentara na ovaj  njen post.

Posrećila joj se "Slađana"

U pitanju je slovenačka pevačica Senida Hajdarpašić, poznatija kao Senidah, jedna je od najvećih balkanskih zvezda koja se može pohvaliti brojnim hitovima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Senidah (@senida_h)

Nakon ulaska u bend Muff njena karijera je krenula uzlaznom putanjom. Bend je prepoznat po neobičnom zvuku i stekao je veliku popularnost. Pokušali su da se plasiraju na takmičenje za Evroviziju kao predstavnik Slovenije 2014. ali im je pobeda izmakla za dlaku. 

U martu 2018. Senidah je objavila svoj solo trep singl „Slađana“ na srpskom jeziku koji je slabo krenuo sve dok joj srpski reperi i producenti Reksona i Cobi iz beogradske hip-hop izdavačke kuće Bassivity Digital nisu ponudli da  postavi muzički spot na njihov zvanični Jutjub kanal.

"Slađana" je postala hit sa više od 60 miliona pregleda, pa je Senidah grunula kao raketa ka vrhu balkanske estradne scene. Solo karijeru dodatno je pogurala sa duetskom numerom "Dođi" koju je uradila 2021. sa Dinom Merlinom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Senidah (@senida_h)

Senidah je poznata po svom specifičnom vokalu i stilu pevanja, ali i po svom ekstravagantnom i androginom izgledu. Na pitanje ko joj je bio inspiracija ona je u jednom intervju navela Ališu Kiz „zbog njenih emocija“, Meri Džej Blajdž „zbog njene agresije“ i Krisa Brauna „zbog njegovog prisustva na sceni“.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)