Zanimljivosti

CEO SVET BRUJI O TAJLINOJ HALJINI OD PESKA: Pomeranje modnih granica i upečatljiv nastup mlade pevačice! (VIDEO)

Mlada južnoafrična umenica prvi put se pojavila na Met Gali i sve ostavila bez daha.

07.05.2024 10:02

CEO SVET BRUJI O TAJLINOJ HALJINI OD PESKA: Pomeranje modnih granica i upečatljiv nastup mlade pevačice! (VIDEO)
Profimedia

Južnoafrička pevačica Tajla imala je najluđu haljinu na čuvenoj manifestaciji Met Gala koja je sinoć održana u Njujorku. Ona se naovom glamuroznom događaju pojavila u toaleti koja je bila napravljena od peska! Da dobro ste pročitali od pravog pravcatog peska. 

Da bi ispratila moto manifestacije "vreme" i njegova prolaznost, pevačica se obratila kreativnom timu brenda Balmain koji je poznat po svom inovativnom duhu.

 

 

Pomeranje granica

Kako je za Vouge objasnio Olivje Rusten kreativni direktor Balmaina zaintrigirala ga je ideja o prolaznosti prilikom kreiranja jedinstvene haljine od peska za Tajlu.

-Inspiracija za ovu kreaciju proizilazi iz želje da se redefinišu granice i transformiše prolazni materijal u večno remek delo. Ideja da napravim odeću od nečega kao što je pesak zapalila je moju maštu i nisam mogao biti srećniji sa krajnjim rezultatom - rekao je on za Vogue. 

Sama Tajla bila je vrlo uzbuđena jer je ovo bila njena prva Met Gala, a haljina je bila toliko osetljiva da nije mogla da se popone uz čuvene stepenice, veću je obezbeđenje bukvalno na ruka iznelo do vrha stepeništa.

- Hteli smo da uradimo nešto kreativno, nešto potpuno drugačije za moju prvu Met Galu. Kada mi je Balmain pokazao ideju i skicu, jednostavno sam znala da je savršeno. Ideja je bila luda i svidela mi se - rekla je pevačica.

 

 

Toaleta u obliku peščanog sata i bez naramenica više podseća na skuplturu nego na toaletu. Napravljena je tesno pripijena uz telo mlade južnoafričke pevačice, sa dugim šlepom. Napravljena od tri boje peska i pomešana sa mikro kristala, pa se presijalavala i na najmanji pokret pevačice. Umesto torbe Tajla je u ruci nosila peščani sat.

Mnogi su primetili da je mlada pevačica već svojim prvim pojavljivanjem na Met Gali postavila visoke standarde.

- Tajla pomera granice muzike na sličan način na koji ja pomeram granice mode sa Balmainom. Nisam mogao da zamislim bolju ženu koja bi nosila ovakvu haljinu za manifestaciju koja promoviše maštu, inovacije i transformativne moći umetnosti.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)