Zanimljivosti

NA DANAŠNJI DAN JE UMRO TITO! Njegova praunuka objavila do sada neviđenu fotografiju (FOTO)

Sara Haas je uz saglasnost majke promenila prezime i više nije Broz.

04.05.2024 21:30

NA DANAŠNJI DAN JE UMRO TITO! Njegova praunuka objavila do sada neviđenu fotografiju (FOTO)
Profimedia, Instagram-brozsasa

Praunuka Josipa Broza Tita, Sara Haas (30), ćerka rediteljke Saše Broz, danas je na svom Instagram nalogu sve podsetila na trenutak kada je umro Tito. Ona je na stori na svom Instagramu postavila fotografiju devojčice koja Titu predaje ružu.

- Umro je drug Tito. To su večeras saopštili Centralni komitet Saveza komunista Jugoslavije i Predsedništvo Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, radničkoj klasi, radnim ljudima, narodima i narodnostima Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije - rečenica je koju je 4. maja 1980. godine izgovorio tadašnji glavni spiker Televizije Beograd, Miodrag Zdravković.

Posle ove vesti svi u tadašnjoj Jugoslaviji su zaplakali. Arhivski snimci iz tog perioda podsećaju na suze i tugu stanovnika bivše Jugoslavije nakon smrti maršala.  

Instagram-printscreen-egosarahaas

Josip Broz Tito

Na sahrani koja je organizovana 8. maja prisustvovao je rekordan broj predstavnika iz inostranstva, po čemu je i dalje najposećenija sahrana nekog državnika u istoriji. Sahranjen je bez ikakvih verskih obeležja u zimskoj bašti svoje rezidencije poznatije kao “Kuća cveća” koju je do sada posetilo više od 17 miliona ljudi.

Njegova praunuka Sara poznata je kao scenografkinja, a zajedno sa majkom, Sašom Broz, sarađivala je na predstavi "Slučajni susret u se*s-šopu", čija je premijera bila prošle godine. Takođe, zaposlena je kao scenografkinja u Zagrebačkom kazalištu lutaka, gde je veoma cenjena zbog svog talenta, a bavi se i slikanjem.

 

 

Sara je nedavno donela odluku da se odrekne prezimena Broz i da umesto toga nosi prezime svoje pokojne prabake, Herte Haas, treće supruge Josipa Broza Tita. Ona je istakla da je ovu odluku donela iz poštovanja prema svojoj prabaki i da joj nije teško da nosi novo prezime, jer je za sve uvek Sara.

Saša Broz, majka mlade umetnice, izjavila je da je podržala ćerkinu odluku i da su ona i suprug osetili da je to došlo prirodno i da ima smisla. Takođe, Sara je nasledila upornost od svoje porodice i pokazala izuzetan talenat i uspeh u svojoj umetničkoj karijeri. Sara Haas je mlada umetnica koja je odlučila da krene svojim putem i ostvari uspeh u svetu umetnosti, istovremeno noseći sa ponosom nasleđe svog čuvenog pretka, Josipa Broza Tita.

 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)