Kultura

BILJA KRSTIĆ OVDE TRADICIONALNO PROVODI USKRS: "Moje ćerke su izvrsne kuvarice i biće mi zadovoljstvo da se takmičim sa njima!" (FOTO)

"Ništa ne treba da nam pomuti uskršnju radost!"

03.05.2024 10:20

BILJA KRSTIĆ OVDE TRADICIONALNO PROVODI USKRS: "Moje ćerke su izvrsne kuvarice i biće mi zadovoljstvo da se takmičim sa njima!" (FOTO)
Shutterstock, instagram:krsticbilja

Pevačica etno-muzike, Biljana-Bilja Krstić (68) pravi je primer žene sa domaće javne scene koja je estradni put gradila isključivo dobrim glasom, kvalitetnim pesmama i uspešnim koncertima. Bilja i njen bivši suprug, pokojni glumac Tihomir Arsić bili su godinama u braku iz kog su dobili dve ćerke, Lenku i Milicu Arsić, dok Milica ima i ćerku Nou.

Bilja je i dugogodišnja prijateljica i kuma glumice Gorice Popović, kod koje će, tradicionalno, u kući na Srebrnom jezeru provesti deo praznika.

- Često sam kod Gorice, ona ima divnu kuću na Srebrnom jezeru i često se tamo okupljamo. Već smo se dogovorile, ja ću danas (četvrtak) da farbam jaja sa ćerkama i unukom, koja je kod mene. Napravićemo i plan šta ćemo sve spremati za uskršnji ručak, a svakako ću skoknuti i do Gorice makar na jedan dan. Mlađa ćerka, Lenka će biti sa dečkom uoči samog Uskrsa, tačnije biće kod njegove mame, a drugi dan će doći kod mene. Takođe, Milica će biti sa svojom porodicom, tako da ću ja na dan Uskrsa otići do Gorice na jezero i onda se vraćam da drugi dan Uskrsa provedem sa ćerkama i unukom - objašnjava pevačica za Srećnu Republiku. 

 

 

Bilja ručak već uveliko priprema i sve će biti završeno već u petak, dok su joj velika pomoć i ćerke.

- I Milica i Lenka su izvrsne kuvarice i biće mi zadovoljstvo da se takmičim sa njima. Prijavila sam se da spremam čorbu, a one će sve ostalo da urade, ja ću samo to prvo crveno jaje da ofarbam. Ostalo ćemo šarati sve zajedno i zaista se radujem. Sve je isto kao i nekada kada sam i ja bila dete. Ja sam četvrto dete u porodici i kao najmlađa sam obožavala farbanje jaja. Mama nas je naučila raznim metodama farbanja. Recimo čarapom, da stavimo detelinu unutra, tako da sam umela da šaram prirodnim bojama, lukovinom najčešće. Moja mama je čak znala i voskom da ukrašava jaja. Ja to nikad nisam naučila, ali to zna moja kuma Gorica - objašnjava nam Krstićeva.

 

 

Pevačica ističe koliko je bitno da za praznike sačuvamo "prave vrednosti, koje nas ispunjavaju i daju našem životu smisao".

- Prelepo je kada smo svi na okupu i kad se tako organizujemo. Ništa ne treba da nam pomuti uskršnju radost, treba svi da budemo srećni i zadovoljni i naravno zdravi. Meni je veoma bitno kada i moje ćerke imaju predloge i učestvuju u svemu, kao što sam i ja imala priliku kod mame. Bez obzira što sam bila najmlađa, imala sam zadatke da joj pomažem, a tako i Milica i Lenka sada pomažu meni - zaključuje Biljana.

 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)