Zanimljivosti

KO JE VIŠE NA GUBITKU PRINC VILIJAM ILI HARI: Ne nazire se kraj sukoba koji je uzdrmao temelje britanske monarhije! (FOTO)

Vojvoda od Saseksa zatvorio je vrata dvora, a Amerikanci ga nisu prihvatili kako je očekivao.

09.04.2024 13:01

KO JE VIŠE NA GUBITKU PRINC VILIJAM ILI HARI: Ne nazire se kraj sukoba koji je uzdrmao temelje britanske monarhije! (FOTO)
shutterstock.com, profimedia

Sukob između britanskog prestolonaslednika princa Vilijama i njegovog mlađeg brata Harija ima ozbiljne posledice po obojicu. Iako se spekulisalo da će teška bolest od koje boluje njihov otac kralj Čarl III i Kejt Midlton, koja se takođe bori s arakom, ponovo zbližiti zavađenu braću do toga nije došlo. Naprotiv, ni ne nazire se kraj sukoba Vilijama i Harija koji je uzdrmao temelje britanske monarhije. 

AP Photo/Lewis Whyld

Hari i Vilijam su nekad bili izuzetno bliski, ali je svađa sve pokvarila

 

Obojica trpe posledice 

Britanski poznavaoci prilika na dvoru analizirali su ko je više na gubitku zbog ove svađe Vilijam ili Hari. Kako je za San objasnio Čarls Rej, jedan od eksperata za kraljevsku porodicu svađa među braćom je već naškodila obojici, a posledice već osćaju i jedan i drugi. 

- Njih dvojica su zaista bili bliski, zato je još tužnije što su se toliko udaljili jedan od drugog. Kada Vilijam postane kralj, uvek sam verovao da će Hari biti jedan od njegovih najboljih savetnika, neko kome može da veruje. Sudeći po onome šta se sada dešava od toga nema ništa. Princeza Dajana bi bila jako tužna da može da vidi svoje sinove. Ona je uvek želela da njeni dečaci budu bliski, da imaju jedan drugog ako treba i protiv celog sveta... - rekao je on. 

Kao ocenjuju analitičari o gubitku koji trpi princ Hari zbog ove svađe izlišno je i govoriti. Ne samo što je izgubio privilegije i novac, već i nekog s kojim je bio vrlo blizak. On kao da nije svestan koliko su njegovi memoari "Spare" u kojim je žestoko iskritikovao brata zapravo povredili Vilijama.

FOTO: Dominic Lipinski / AP

Vilijam je izgubio bliskog svaetnika, a i Hari je na velikom gubitku posebno nakon objavljivanja memoara

 

Nekadašnji kraljev batler Grant Harold sugerisao je za Njujork post da bi Hari trebalo prvi da pruži ruku pomirenja.

- On bi mogao da razgovara sa svojim bratom o ponovnom preuzimanju kraljevskih dužnosti. Međutim, toliko toga se dogodilo u poslednjih nekoliko godina i zaista ne znam kako Sasekskovi to planiraju da reše - rekao je Harold.

Podsećamo vojvoda i vojvotkinja od Saseksa povukli su se sa svojih kraljevskih dužnosti 2020. i preselili su se u Los Anđeles. Odbegli kraljević je očekivao da će ga Amerikanci dočekati raširenih ruku što se nije dogodilo, naprotiv. Na ovaj način je, smatraju stručnjaci, najviše naštetio sebi, jer sada praktično nigde nije dobro došao. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)