Zanimljivosti

MEGAN MARKL PREKRŠILA STROGO PRAVILO KRALJEVSKE PORODICE: "Zbog njenog poteza kraljica Elizabeta se prevrće u grobu!" (FOTO)

Supruga princa Harija uradila je nešto nezamislivo prilikom posete deci u bolnici u Los Anđelesu

03.04.2024 19:20

MEGAN MARKL PREKRŠILA STROGO PRAVILO KRALJEVSKE PORODICE: "Zbog njenog poteza kraljica Elizabeta se prevrće u grobu!" (FOTO)
Profimedia

Potresi u britanskoj kraljevskoj porodici ne prestaju. Dok se princeza Kejt Midlton podvrgla preventivnim hemioterapijama pošto joj je dijagnostikovan kancer, od opake bolesti leči se i kralj Čarls III. Sve obaveze pale su na princa Vilijama i kraljicu-suprugu Kamilu. Za to vreme, Megan Markl, supruga princa Harija, pokreće novi brend i bavi se humanitarnim aktivnostima. Ali, čini se da ona redovno pravi "greške u koracima", zbog čega je na meti kraljevskih analitičara i novinara širom sveta.

Vojvotkinja od Saseksa je u martu posetila Dečju bolnicu u Los Anđelesu, gde je provela vreme sa decom čitajući im dok su na lečenju. Ovo je, naizgled, bio običan i dirljiv gest supruge princa Harija. Ali, iako bi poseta i druženje sa decom u bolnici bili normalna stvar u okviru humanitarnih aktivnosti, vojvotkinja od Saseksa je prilikom posete deci u bolnici uradila nešto što je za članove kraljevske porodice nezamislivo - dala je autogram.

Tanjug/AP

Megan Markl je davanjem autograma deci u bolnici prekršila važno pravilo kraljevske porodice

U videu posete vojvotkinje od Saseksa koji je objavio Extra TV, može se videti Megan Markl kako pozira za polaroid fotografije sa decom, a zatim ih potpisuje.

"I baš kao kad je to učinila, Kraljica majka (Elizabeta Prva - prim.aut.) se prevrnula u grobu. Članovi kraljevske porodice, naime, ne daju autograme", navodi Danijela Elser za news.com.au.

Prošle godine, kada je princeza Kejt Midlton neočekivano posetila Inauguralni dečji piknik na Čelsi Flauer Šouu, jedna od učenica je zatražila autogram, na šta je princeza od Velsa odgovorila:

- Ne mogu da napišem svoje ime, ali mogu nešto da nacrtam.

Zatim je zaista nacrtala cvet, drvo i ribnjak sa biljkama, prema izveštajima. Kad je drugi put upitana za autogram, princeza od Velsa je odgovorila:

- Moje ime je Ketrin. Nije mi dozvoljeno da napišem svoj potpis, to je samo jedno od tih pravila.

Foto: Victoria Jones/AP

Princeza Kejt Midlton je, umesto autograma devojčici koja je poželela da ima njen potpis, poklonila crtež

Iako je vojvotkinja od Saseksa prilikom posete dečjoj bolnici u Los Anđelesu učinila sve što je u njenoj moći da uradi nešto "normalno", podsetila je javnost koliko je način života članova britanske kraljevske porodice udaljen od stvarnosti i savremenog života.

Ipak, vremena se menjaju, pa i neka pravila koja važe u britanskoj kraljevskoj porodici. Nekad je članovima kraljevske porodice bilo zabranjeno da slikaju "selfi" fotografije, a sada to čine redovno i sa zadovoljstvom.

- Ali, nema potpisa njihovih imena ili će biti poslati da razmisle o svojim postupcima. Ne mogu da dođem do nijednog razumnog razloga zašto bi, u 2024. godini, članovi kraljevske porodice trebalo da budu sprečeni da daju autograme - navodi Danijela Elser za news.com.au i dodaje:

- Gledajući Megan kako daje autogram, čin koji je tako jednostavan, a ipak tako značajan, govori nešto o kraljevskom zarobljeništvu. Činjenica da Kejt prošle godine nije mogla da učini dan jedne devojčice nezaboravnim zbog nekog zastarelog pravila, predivno ilustruje kako je živeti u kraljevskom zarobljeništvu. Bakingemska palata je možda prevazišla vremena kad su sekretari unutrašnjih poslova morali da prisustvuju rađanju kraljica (pravilo je promenjeno tek 1946. pre dolaska kralja Čarlsa) ili da su u sobi imali dvorjane da potvrde da su brakovi konzumirani, što je bilo "de rigueur" vekovima.

Ova pravila su zanimljiva, jer ugrožavaju sve modernizacije i humanizacije na kojima su Kejt i Vilijam vredno radili. Ove situacije prisiljavaju zdravorazumsku osobu da zastane, da se povuče i pogleda instituciju svežim, kritičkim očima. Ova pravila su podsetnik na to koliko je Dvor još uvek staromodan, smatra Elserova.

Ona smatra da je upravo Megan svojim potpisom, naizgled bez namere, podsetila na to koliko je abnormalan, besmislen i veštački ograničen kraljevski život. Sada vojvotkinja može da piše svoje ime gde god poželi, uživajući u slobodi SAD, i sve to dok zna da je ovom posetom bolnici ispunila jedno od glavnih načela kraljevskog života, zaključuje Elserova. 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)