Zanimljivosti

TEJLOR SVIFT POSTALA MILIJARDERKA ZAHVALJUJUĆI SAMO JEDNOJ STVARI: Rijana i Kanje Vest mogu samo da joj zavide! (FOTO)

Pored toga što je veoma uspešna u svetu muzike, pop zvezda je i veliki filantrop

03.04.2024 18:01

TEJLOR SVIFT POSTALA MILIJARDERKA ZAHVALJUJUĆI SAMO JEDNOJ STVARI: Rijana i Kanje Vest mogu samo da joj zavide! (FOTO)
Credit: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Tejlor Svift osvanula je na 14. mestu Forbsove liste slavnih milijardera u 2024. godini. Višedecenijska karijera pop senzacije sada ju je katapultirala u status milijardera, a njena neto vrednost dostigla je 1,1 milijardu dolara od 8. marta, pretvarajući njenu slavu u bogatstvo.

Ali, iako nije prva milijarderka u muzičkoj industriji, po nečemu ipak jeste posebna. Naime, Forbs je prvi put identifikovao Sviftovu kao milijarderku u oktobru 2023. godine zbog uspeha njene turneje "Eras". Časopis je objavio da je ona bila prva muzičarka koja je postala milijarderka isključivo zahvaljujući zaradi od svoje muzike i nastupa.

Tanjug/AP

Tejlor Svift postala je milijaderka isključivo zahvaljujući svojim pesmama i turnejama

Dok su drugi muzičari poput Rijane i Kanjea Vesta proglašeni milijarderima mnogo pre Tejlor, njihova neto vrednost bila je vezana za proizvode ili partnerstva, poput Rijanine linije šminke "Fenty" i linije odeće "Savage", ili Vestovog bivšeg partnerstva sa "Adidasom". Poznati sportski brend je izbacio bivšeg supruga Kim Kardašijan 2022. nakon što je dao antisemitske komentare, što je dovelo do toga da mu Forbs oduzme status milijardera i proceni njegovo bogatstvo na 400 miliona dolara.

Sada, šest meseci nakon što je dostigla status milijardera, neto vrednost Tejlor Svift je porasla zahvaljujući bioskopskim i striming izdanjima njenog koncertnog filma "Taylor Swift: The Eras Tour". Osim toga, predano je radila na "Eras" turneji u Južnoj Americi, Australiji i Aziji, a ovog leta će nastaviti sa evropskim delom svoje turneje.

Rođena je 13. decembra 1989. godine u Pensilvaniji. Njen interes za muziku započeo je veoma rano, a već sa 11 godina počela je da piše pesme. Sa samo 14 godina preselila se u Nešvil kako bi se posvetila karijeri u kantri muzici. Njen prvi album "Taylor Swift" objavljen je 2006. godine i odmah je osvojio simpatije ljubitelja kantri muzike.

Tanjug/AP

Svetska pop senzacija od detinjstva je znala da će se baviti muzikom

Njen drugi album, "Fearless", objavljen 2008. godine, doneo joj je neverovatnu popularnost i mnoštvo nagrada, uključujući i nagradu "Gremi" za Album godine. Ovo je bio samo početak njene svetske dominacije. Njen album "1989" iz 2014. godine doneo joj je prelazak u pop muziku i postao je jedan od najprodavanijih albuma te godine.


Ono što je posebno interesantno jeste da je Tejlor Svift postala jedna od najuticajnijih ličnosti u muzičkoj industriji, ali i van nje. Njena hrabrost da se izbori za prava umetnika i žena u industriji donela joj je veliko poštovanje. Takođe, postala je poznata po velikoj podršci fanovima i aktivnom učešću u humanitarnim akcijama.

Pored muzičke karijere, Tejlor Svift poznata je i po svom angažmanu u humanitarnom radu. Veliki broj donacija i aktivno učešće u raznim humanitarnim akcijama samo su deo njenog doprinosa društvu. Takođe, njen privatni život često je bio predmet medijske pažnje, posebno zbog javnih veza i pesama koje su inspirisane njenim emotivnim iskustvima.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)