Zanimljivosti

ISPLIVAO SNIMAK SANJE MARINKOVIĆ IZ PROŠLOSTI: Poznata voditeljka ovo krije kao zmija noge! (FOTO+VIDEO)

Danas važi za damu od stila, ali nije uvek bilo tako.

14.03.2024 15:10

ISPLIVAO SNIMAK SANJE MARINKOVIĆ IZ PROŠLOSTI: Poznata voditeljka ovo krije kao zmija noge! (FOTO+VIDEO)
Antonio Ahel/ATAImages

Voditeljka Sanja Marinković (50) danas je jedna od najprepoznatljivijih voditeljki. Popularnost je stekla autorskom emisijom "Magazin In" koju je osmisila i radi već punih 23 godine. Modni znalci je često navode kao primer elegantne i odlično stilizovane dame, iako to nije uvek bio slučaj.

printscreen/dailymotion

Ovako je Sanja izgledala na početku karijere

 

Šest godina radila bez dinara

Danas je gotovo zabravljeno da je Sanja voditeljsku i novinarsku karijeru započela na Javnom servisu RTS daleke 1996. Njen početak karijere je bio vrlo trnovit i kako je jednom prilikom ispričala za medije praktično je radila za džabe.

- Posle tri meseca na RTS postala sam spiker, čitala sam vesti i radila kao novinar. Ubrzo su me angažovali kao voditeljku Jutarnjeg programa i to sam radila pune četiri godine - prisetila se ona.

 

Kao i većina mladih novinarki tog vremena i Sanja je radila kao honorarac.
Dođeš u jutarnji program, nije postojao šminker, nema garderobe, nema promtera, kakav prompter, to nije postojalo... A sve od garderobe mi je šila mama. Ja se uveče isfeniram da bih mogla ujutru da se tapiram. Ta frizura je mojih ruku delo - ispričala je Sanja.

Prema njenim rečima punih šest godina je radila praktično za džabe. 
- Radila sam šest godina bez jednog jedinog dinara, bili su honorari koji su bili obećavani i nikad nisu usplaćeni. A kada su isplaćeni, to nije vredelo ni 200 evra za šest godina. A, onda su nam saopštili da su ukinuti honorari, ja sam mislila: "Koji honorar, nisam ga ni dobila" - prisetila je popularna voditeljka.

 

 

Kako je naglasila svoj stil je godinama gradila i to nema mnogo sa karijerom i poslom. Autorsku emisiju “Magazin In “ je osmislila 2001. godine. Najpre se emitovala na tadašnjem YU info kanalu, zatim na TV Politika, a od 2003. godine svake subote na TV Pink gde se prikazuje i danas.

Tokom 23 godine u emisiji je ugostila više od 1.000 poznatih ličnosti iz sveta glume, estrade, sportiste, političare...

 

 

 

Sanja je rođena 2. marta 1974. godine u Beogradu gde je završila osnovnu školu i XII gimnaziju. Na Višoj poslovnoj školi je završila menadžment, a potom i finansijski menadžmenta na Megatrendu. Iz braka sa montažerom Aleksandrom Uhrinom ima sina Strahinju.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)