Zanimljivosti

IZA KULISA 96. DODELE OSKARA: Voditelj dobija siću od honorara, a evo šta jedu i piju zvezde ove noći! (FOTO+VIDEO)

Za hranu je zadužen slavni kuvar Volfgang Pak, a prisutni će moći da uživaju u ružičastom šampanjcu Breda Pita.

10.03.2024 19:14

IZA KULISA 96. DODELE OSKARA: Voditelj dobija siću od honorara, a evo šta jedu i piju zvezde ove noći! (FOTO+VIDEO)
Profimedia

U Los Anđelesu će noćas biti održana 96. dodela nagrada Oskar u čuvenom Dolbi teatru u Holivudu. Za razliku od prošle godine kada su zvezde koračale tepihom boje šampanjca, ove godine je ponovo vraćen čuveni crveni tepih. Četvrti put po redu voditelj najpoznatije manifestacije u čast filma biće Džimi Kimel. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jimmy Kimmel (@jimmykimmel)

Honorar voditelja

Biti voditelj ove manifestacije je velika čast, ali i odlično plaćen posao. Često se polemisalo u holivudskim krugovima kolika je zarada koju voditelj može da očekuje, čak je bilo i sugestila da bi trebalo da za samo jednu noć inkasira između 15.000 i 20.000 dolara. Tačku na brojne spekulacije stavio je sam Kimel koji je 2018. otkrio koliki je njegov honorar kao voditelja.

- Plaćeno mi je 15.000 dolara da vodim dodelu Oskara - rekao je on i primetio da je manje plaćen od, recimo, voditelja Emija koji navodno dobijaju 20.000 dolara.

Za holivudske prilike honorar od 15.000 dolara je prilično mali i simboličan, čak i kad se uzme u obzir da se novac dobija za nekoliko sati posla. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jimmy Kimmel (@jimmykimmel)

Međutim, Kimel je daleko od nekog siromašnog čoveka. On je jedan od najpoznatijih svetskih voditelja. Domaćin je emisije "Džimi Kimel uživo" koja se emituje godinama i za koju, kako je pisao Verajeti, dobija platu od 15 miliona dolara. On nije samo voditelj, već i producent i komičar. 

Pored njega, na sceni će biti i prezenteri poput Zendaje, Nikolasa Kejdža, Džejmi Li Kurtis, Brendana Frejzera, Metjua Mekonahija i tradicionalno neko od prošlogodišnjih pobednika koji će uručiti statu ovogodišnjim laureatima. 

Kako dodela nagrada traje satima, za hranu za najpoznatije holivudske glumce biće zadužen slavni kuvar Volfgang Pak koji će, sad već tradicionalno, pripremati posluženje. Spekuliše se da će biti poslužena paelja, mini-vagi burgeri, sufle sa dimljenom tunom, tortice punjene kavijarom i, standardno, lisnato testo u obliku statue Oskara sa dimljenim lososom. 

 

 

Ali, dok se finalni meni za sada čuva kao tajna, nije tajna da će zvezde treću godinu zaredom pijuckati ružičasti šampanjac "Fler d'Miraval" (cvet Miravala) koji proizvodi Bred Pit na imanju Šato Miraval u Provansi. Da, to je ono čuveno imanje oko koga se sporio sa bivšom ženom Anđelinom Džoli. Na ovom imanju su se i venčali 2014. godine, ali je ona odmah nakon razvoda svoj udeo prodala ruskom tajkunu, što je izbezumilo Pita koji se godinama sudio s Džolijevom oko vinarije i imanja.

Ovaj jedinstveni roze šampanjac Pit proizvodi sa još dva vinara iz Provanse, a ovo penušavo piće pravi se od 75 odsto šardonea i 25 odsto pino noara. 

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)