Zanimljivosti

DODELA BRIT NAGRADA 2024: Nominacije, iznenađenja i ispravljanje grešaka

Ceremonija će se održati u 02 Areni u Londonu, a domaćini će biti Maja Jama, Klara Amfo i Roman Kemp.

02.03.2024 19:21

DODELA BRIT NAGRADA 2024: Nominacije, iznenađenja i ispravljanje grešaka
Facebook - BRIT Awards

Britanske muzičke nagrade BRIT održavaju se 2. marta  od 21 čas, a predstaviće se najveći talenti u svetu muzike. Na čelu liste nominacija je Rej, koja je oborila rekord u broju nominacija u jednoj godini, sa ukupno sedam nominacija. Ceremonija će se održati u 02 Areni u Londonu, a domaćini će biti Maja Jama, Klara Amfo i Roman Kemp.

Rekordne nominacije za Rej

Britanske muzičke nagrade su objavile nominacije za ovogodišnju ceremoniju, sa rekordnih 98 umetnika koji su nominovani za prestižne nagrade. Na čelu liste je Rej, koja je oborila rekord u broju nominacija u jednoj godini, sa sedam nominacija. Britanska pevačica, koja ima 26 godina, nominovana je za Album godine za svoj dugo očekivani debitantski album "My 21st Century Blues", dok je treći singl sa albuma, "Escapism", nominovan za Pesmu godine. Rej je takođe uključena u kategoriju za Najboljeg novog umetnika, kao i u kategorije za R&B izvođača i Pop izvođača.

 

 

Jednakost polova

Prošle godine, odluka o uvođenju nagrade za umetnika godine bez razlike između muškog i ženskog pola izazvala je negodovanje, ali ove godine, zahvaljujući delimično i povećanju broja nominacija, šest od deset nominacija su ženske, uključujući i Rej. Velika imena poput Kajli Minog, Tejlor Svift, Lana Del Rej i Majli Sajrus nominovana su za Međunarodnog izvođača godine. Takođe, pesme poput "What Was I Made For" Bili Ajliš, "Paint The Town Red" Doje Cat i "Vampire" Olivije Rodrigo nominovane su za Međunarodnu pesmu godine.

Nastupi i specijalne saradnje

Pored nominacija, posebnu pažnju privlače i najave nastupa i specijalnih saradnji na ceremoniji. Kelvin Haris i Eli Golding će se takođe pojaviti i izvesti pesme tokom ceremonije, a očekuje se i nastup njihove zajedničke pesme "Miracle". Očekuje se da će nigerijska Afrowave zvezda Rema takođe nastupiti, zajedno sa Jungle, Dua Lipom, Kajli Minog i Rej.

 

@mtvuk @Raye making herstory ikdr!!! congrats to the slay(e) queen of the uk making #BRITs history with seven nominations in a single year 🫶 including two in one category for Song of the Year for Prada and Escapism ❣️❣️❣️ #raye #mtvceleb #mtvuk #prada #escapism ♬ escapism sped up by raye - ⭐️sped up audios⭐️

 

Novi domaćini

Ove godine, ceremoniju će voditi Maja Jama, Klara Amfo i Roman Kemp. Oni su izrazili svoju uzbuđenost zbog domaćina ceremonije, ističući da je ovo bio njihov san i da su počastvovani što će voditi ovu prestižnu manifestaciju.

Sve u svemu, očekuje nas veoma uzbuđujuća ceremonija BRIT nagrada, sa rekordnim brojem nominacija i spektakularnim nastupima. Očekuje se da će ova godina biti posebno značajna za Rej, koja je postigla neverovatan uspeh nakon godina borbe u muzičkoj industriji. Sa izuzetno jakom konkurencijom u svim kategorijama, publika će biti u prilici da uživa u muzičkom spektaklu i videti ko će poneti prestižne nagrade.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)