Zanimljivosti

KOMIČAR KOGA OBAŽAVAJU SRBI KRIJE VELIKU TAJNU: Nepoznati detalji iz života glumca koji je proslavio Mister Bina! (FOTO+VIDEO)

Svoju manu pretvorio je u prednost i počeo da se oslanja na mimiku koja mu je donela veliku popularnost.

27.01.2024 18:00

KOMIČAR KOGA OBAŽAVAJU SRBI KRIJE VELIKU TAJNU: Nepoznati detalji iz života glumca koji je proslavio Mister Bina! (FOTO+VIDEO)
FOTO: Andy Kropa/Invision/AP

Rouan Atkinson (69) je čuveni britanski glumac koja u Srbiji obožavaju. Njegove maestralne uloge i neobičan humor osvojili su gledaoce širom sveta. Proslavio se ulogom u seriji "Crni Guja" koja je prošle godine obeležila jubilej 40 godina postojanja i jedna je od najupečatljivijih i najgledanijih britanskih serija na planetarnom nivou. Ali, većina njegovih fanova na svim meridijanima najčešće ga prepoznaje po roli Mister Bina. Zbog njegove velike popularnosti neki ga nazivaju i Čarli Čaplinom modernog vremena.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mr Bean (@mrbean)

 

Magistar elektrotehnike

Uprkos velikoj popularnosti Rouan Atkinson je vrlo povučen i o njegovom privatnom životu se zna vrlo malo. Rođen je 6. januara 1955. u Konsetu, okrug Daram kao najmlađi od četvorice braće u porodici. Iako je često glumio likove ogramničenih intelektualnih sposobnosti, Atkinson zapravo krije veliku tajnu.

On je genije i magistar elektrotehnike a diplomirao je na na Elektrotehničkom fakultetu na čuvenom Univerzitetu Oksford. Međutim, po svaku cenu želeo je da se bavi glumom ali su ga redom svi odbijali jer je mucao i imao problem da izgovori slovo b. Kad je shvatio da neće ubediti TV producente da mu daju ulogu rešio je da svoju govornu manu pretvori u prednost i počeo da se oslanja na mimiku.

Sa prijateljom scenaristom Ričardom Kurtisom počeo da piše komedije, a njihova emisija "Ovo nisu vesti u 9 sati" proglašena je za najbolju zabavnu emisiju pa je sa samo 25 godina Atkinson postao je ličnost godine u Velikoj Britaniji. 

Filmsku karijeru je započeo sa manjom ulogom u filmu o Džejms Bondu "Nikada ne reci nikad", a serija "Crna Guja" ga je vinula u vrh ne samo britnanskih već i svetski komičara. Imao je sporednu ulogu u čuvenom filmskom hitu hitu "Četiri venčanja i sahrana" 1994.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mr Bean (@mrbean)

 

Kako da to nije dovoljno osmislio je lik  "Mister Bina" koji mu je doneo planetarnu popularnost. Samo od ovog lika Atkinson je zaradio više od 45 miliona dolara, dok mu je film "Mister Bin na odmoru" iz 2007. doneo zaradu od 32 miliona dolara. Igrao je i u komediji "Džoni Ingliš" parodiji na filmove o Džejms Bondu koji su zacementirali njegovo ime u vrhu britanske i svetske kinematografije.

Pokojna kraljica Elizabeta II ga je proglasila za viteza, ali zbog govorne mane ne daje intervju i na prste jedne ruke se mogu nabrojati njegovi istupi u medijima tokom višedecenijske karijere. Procena je da je ovaj glumac, komičar i producent tokom bogate i uspešne karijere zaradio 310 miliona dolara. 

FOTO: Giles Keyte/Focus Features via AP

Scena iz filma "Džoni Ingliš"

Malo je poznato da je Atkinson i vrlo uspešan pisac čije knjige su besceleri. Sve u svemu ovaj uspešni glumac i komičar koji ima horde obožavala širom sveta, pa i u Srbiji, krije mnoge tajne ali jedno je sigurno. On je genilajac koji nema mnogo veze sa priglupim likovima koje dočarao tokom karijere na velikom i malim ekranima.  

Za 24. jun zakazale je premijera njegovog najnovijeg filma na Netfliksu "Čovek protiv pčele" koji će bez sumnje biti hit.  

BONUS VIDEO:

Komentari (0)