Zanimljivosti

BILA JE NAJPOPULARNIJA MISICA BIVŠE JUGOSLAVIJE, A ZBOG PRETNJI DA ĆE JOJ OTETI SINA NAPUSTILA ZEMLJU: Evo kako danas izgleda BILJANA RISTIĆ (FOTO+VIDEO)

Žena brojnih talenata i najvišeg obrazovanja koja je bila udata za drugog čoveka medija u tadašnjoj Jugoslaviji nije imala baš tako bajkovit život.

30.07.2023 11:01

BILA JE NAJPOPULARNIJA MISICA BIVŠE JUGOSLAVIJE, A ZBOG PRETNJI DA ĆE JOJ OTETI SINA NAPUSTILA ZEMLJU: Evo kako danas izgleda BILJANA RISTIĆ (FOTO+VIDEO)
ATImages

Nekadašnja Miss Jugoslavije, pevačica, voditeljka, supruga drugog čoveka Radio televizije Beograd, odličan imitator, su samo neke od reči kojima bi se mogla predstaviti Biljana Ristić (73). Sedamdesetih je plenila lepotom, šarmom i gracioznošću, ali njen život nije oduvek bio idealan. Međutim, ova dama se vodila parolom koju je naučila još od majke, a to je da u medijima uvek bude elegantna, zabavna i nasmejana, a da probleme i privatni život sačuva samo za sebe. 

Sedamdesetih i osamdesetih godina teško je bilo i zamisliti bilo koji zabavno-muzički program bez Ristićeve. Biljana potiče iz diplomatske porodice. Otac Dragoljub bio je najviši diplomatski savetnik, dok je majka bila pravnica. Uspešna porodica omogućila joj je izobilje i život u inostranstvu, gde je u Njujorku stekla najviše obrazovanje. Međutim, nju su oduvek mnogo više  privlačila svetla reflektora. Ona se tako 1972. godine kada je imala 22 godine prijavila na izbor lepote i postala Miss Jugoslavije.

- Bilo bi glupo da se žalim, jer sam to odmalena želela, da budem poznata i slavna. Bila sam lepa, obrazovana i komunikativna. Engleski sam govorila kao maternji, a tada je to bila prava retkost. “Opasne žene” su uvek posebne, ne po pravilu i lepe. Ja sam bila mangup, uvek svoja, dobra kao osoba i drugar sa muškarcima. Pri tome, u životu sam imala svega nekoliko ozbiljnih veza i jedan jedini brak - isticala je Ristićeva za medije svojevremeno.

Biljana nikada pak nije bila “umišljena lepotica” i oduvek je smatrala da je tada na izboru bilo mnogo lepših devojak od nje,  ipak ona je imal taj “faktor X”.

- Pobedila sam, a svaka devojka je bila lepša od mene. Imala sam više sreće nego pameti. Pomogao mi je moj engleski, a imala sam i to „zvrkasto”, mangupsko u sebi i neki šarm. Veliki aplauz sam dobila u Londonu, na izboru za Miss sveta, a i tamo su mi sve bile lepše od mene. Ipak, bila sam među prvih 15, šarmirala sam žiri u kome je bio i glumac Piter Selers -  ispričala je Biljana za medije, koju su je zbog talenta za imitaciju zvali i „žena sa hiljadu lica”.

Lenta joj je omogućila da upozna glamurozni život, ali i da pronađe životnog saputnika, Dušana Mitevića, tadašnjeg zamenika direktora Televizije Beograd i jednog od najmoćnijih ljudi u medijima na prostoru tadašnje države. Dušan je bio ljubav njenog života koja je krunisana brakom u kome su dobili i sina Adama.

- U šali su nas zvali lepotica i zver. Bili smo u braku 24 godine. Jako sam volela Dušana, bio je divan čovek i najpametniji muškarac na svetu. Obrazovan, harizmatičan, pravi džentlment sa autentičnim duhom i šarmom. Nema takvih. Ostavku je podneo onog časa kada su studenti od njega to zatražili, što je izazvalo burne reakcije u vlasti - ispričala je ona u jednom od retkih intervjua za medije u kojima se osvrnula na burne devedesete.

 

Biljana i Dušan su zbog političke situacije u zemlji 1999. godine napustili Beograd i preselili se u Budimpeštu. Međutim, Dušan se razboleo i preminuo je svega 10 meseci po odlasku iz Srbije. Bivša misica je kasniji život nastavila na relaciji Budimpešta-Beograd, a po povratku u našu zemlju priznala je da su napustili tadašnju Jugoslaviju pošto im je prećeno otmicom sina Adama. Ona je ostala bez oca sa svega 12 godina, a njen sin sa 16, što smatra velikim gubitkom. Adam Mitević je danas uspešan fotograf, producent i reditelj, a mnogi kažu da je nasledio lepotu i šarm upravo od majke.

 

 

 

Biljana nema profile po društvenim mrežama, a kako izgleda u osmoj deceniji, javnost je imala prilike da vidi na osnovu profila dizjanerke Marijane Mateus,  sa kojom se bivša misica druži. Ristićeva tako i danas pleni lepotom i negovanim izgledom, kao i neprolaznim šarmom. Takođe može se videti da godine nosi dostojanstveno, a osmeh je i dalje ostao njeno prepoznatljivo obeležje. 

 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)