Zanimljivosti

UPOZNAJTE VITORIJU, NESUĐENU ITALIJANSKU KRALJICU SRPSKIH KORENA: Detalji iz njenog života će vas iznenaditi, ovo niko nije očekivao (FOTO)

Otac ove lepotice je Emanuel rođen je 1972. u Švajcarskoj, a njegova prabaka bila je kraljica Jelena Petrović Njegoš pa on često ističe da je ponosan na svoje srpske korene.

08.06.2023 13:00

UPOZNAJTE VITORIJU, NESUĐENU ITALIJANSKU KRALJICU SRPSKIH KORENA: Detalji iz njenog života će vas iznenaditi, ovo niko nije očekivao (FOTO)
Printscreen Instagram/vittoria.disavoia

Vitorija di Savoj (19) ćerka italijanskog princa Emanuela Feliberta od Savoje (50) mogla bi biti prva italijanska kraljica i žena na tronu posle 1.000 godina. Naravno, sve pod uslov da Italija ponovo bude monarhija što je malo verovatno. 

Prema rečima njenog oca Emanuela, u slučaju kad bi se to ipak desilo, a Italijani odlučili na referendumi da vrate monarhiju on bi presto prepustio ćerki jer smatra da bi bila bolja kraljica nego on.

Rokenrol princeza

Vitorija je prava moderna princeza koja obožava modu. Studira političke nauke i istoriju umetnosti u Londonu. Otac je zove rokenrol princezom i veruje da, kad bi ona stupila na presto, unela bi neophodne promene i moderno shvatanje monarhije.

- Za nekoliko godina u Evropi će biti više kraljica nego kraljeva. Ljudi tek sada shvataju, čak i sa malo zakašnjenja, da emocionalnost i inteligencija čini žene velikim liderima - rekao je Emanuel.

Vitorija ima pravo na kraljevsku krunu zahvaljujući promeni drevnog zakona koji je njen pradeda promenio. Zakon ranije nije dozvoljavao ženama da nasleđuju kraljevsku titulu i preuzmu tron, ali je Umberto II to promenio donošenjem Salićijevog zakona.

- To je najbolji poklon koji je moj pradeda mogao da mi da - rekla je jednom prilikom Vitorija.

Povratak monarhije u Italiji malo je verovatan, a nakon progona Umbertu II je dozvoljeno da se vrati u domovinu na samrti kako bi se ispunila njegova poslednja želja. Podsećamo, Italija je 1946. godine nakon glasanja na referendumu ukinula monarhiju i proterala tadašnjeg kralja a Vitorijinog pradedu  Umberta II. 

Srpski koreni

Vitorijin otac Emanuel rođen je 1972. u Švajcarskoj, a njegova prabaka bila je kraljica Jelena Petrović Njegoš pa on često ističe da je ponosan na svoje srpske korene.

Sklonost ka modi Vitorija je nasledila od oca koji je imao svoju modnu liniju majica "Princ Tiz". Pre dve decenije vratio se u domovinu ali kao običan građanin bez ikakvih kraljevskih povlastica, dok je imovina njegove porodice i dalje u vlasništvu države. 

Da bi ga Italijani bolje upoznali učestvovao je 2009. u šou "Ples sa zvezdama" u kome je i podedio sa 1,7 miliona glasova. Pored Vitorije ima još jednu ćerku Luizu sa suprugom Klotildom.

Nesuđena italijanska kraljica Vitorija živi kao i druge devojke njenih godina. Studira, izlazi, provodi se i objavljuje fotografije na Instagramu gde ima više od 80.000 pratilaca.  

BONUS VIDEO:

Komentari (0)