Zanimljivosti

MEGAN MARKL O AKTIVNIZMU I MILOSTINJI U ODEĆI OD 11.000 EVRA: Očajnički potez da povrati popularnost bivšu glumicu ponovo je stavio na stub srama (FOTO)

Vojvotkinja zablistala na prvom pojavljivanju posle krunisanja kralja Čarlsa III, dok je princ Hari zaljubljeno pratio svaki njen pokret.

18.05.2023 12:01

MEGAN MARKL O AKTIVNIZMU I MILOSTINJI U ODEĆI OD 11.000 EVRA: Očajnički potez da povrati popularnost bivšu glumicu ponovo je stavio na stub srama (FOTO)
Tanjug/AP

Krunisanje kralja Čralsa III proteklo je bez skandala 6. maja, a mnogi smatraju da je tome doprinelo i odsustvo vojvotkinje od Saseksa Megan Markl.  Megan je imala i savršeni izgovor, naime datum je padao na dan rođendana njenog i Harijevog sina Arčija, pa je pod izgovorom da organizuje žurku svom prvencu ostala u Americi. 

Međutim, daleko od toga da se povukla iz javnosti. Megan se  pojavila u Njujorku na gala svečanosti gde joj je uručena nagrada "Women of Vision", a na manifestaciju je stigla u pratnji supruga, princa Harija i svoje majke Dorije. Ovo je njeno prvo pojavljivanje na javnom događaju nakon izostanka sa krunisanja kralja Čarlsa III. 

Aktivistkinja i nekadašnja glumica je za ovu priliku izabrala veoma elegantno i efektno izdanje još jednom potvrdivši da je krasi istančan ukus. Međutim kritičari su primetili i da vojvotkinja nije štedela novac za ovaj autfit koji ju je koštao 11. 000 evra, i to nije sve. Ona se opredelila za zlatnu korset haljinu koju potpisuje Johanna Ortiz, a čija je cena 1.700 evra. Reč je o zlatnoj toaleti midi dužine sa manjim šlicem po sredini i diskretnim dekolteom. Budući da vojvotkinju ne krasi bujno poprsje, ovo nije izgledalo nimalo nametljivo. Kreacija je u originalnom dizajnu podrazumevala i bretele, ali ih je Megan uklonila kako bi istakla ramena i dobila na otmenosti. 

Haljinu je uparila sa zlatnim sandalama marke Tom Ford od 1.150 evra.  Celokupan stajling zaokružila je zlatnom torbicom marke Carolina Herrera koja se prodaje po ceni od oko 1.000 evra. Megan je rešila da se posebno dotera za ovu ceromoniju pa je veću pažnju posvetila šminki i frizuri. Njena kosa bila je stilizovana u vidu talasa i prebačena preko ramena gde je opušteno padala. Mejkap je bio u vidu naglašenih očiju , popularnije nazvano "smouki ajs" uz koje je usledio neutralniji karmin.

Nakit koji je ponela je bio onaj koji je privukao najviše pažnje i to s razlogom. Narukvica je bila veoma upečatljiva, a ona je čuvene marke Cartier Love i košta 6.800 evra. Specifičnost je i što je ova narukvica ranije pripadala princezi Dajani. Kada se saberu sve cifre nakita i stajlinga dolazi se do broja od 11.000 evra koliko je vojvotkinja od Saseksa imala na sebi. 

Megan je u dvorani Zigfeld na Menhetnu ispričala kako je čitala Ms. Magazin dok je bila u školi. U pitanju je publikaciju koju je osnovala feministička ikona Gloria Steinem, koja je Megan i uručila nagradu. Princ Hari pojavio se u teget odelu i beloj košulji i ponosno je bodrio suprugu zajedno sa njenom mamom.

- Možete biti vizionar svog života. Možete da zacrtate put na kome ćete svakodnevno ponavljati rituale služenja, ljubaznosti, milostinje, aktivizma i poštenja, sve dok to ne postane ono što će sledeći talas žena prepoznati, bilo da su mlade ili stare. One će izabrati ovaj trenutak da se pridruže pokretu i viziju pravednog sveta pretvoriće u stvarnost - istakla je vojvotkinja u govoru koji je usledio, a preneo San.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)