Zanimljivosti

VELEOBRT NA BRITANSKOM DVORU: Kralj Čarls povukao novi potez zbog Harija i Megan, Britanci u neverici! (FOTO)

Iako se verovalo da su odnosi između članova kraljevske porodice i princa Harija i njegove supruge Megan Markl zauvek zahladneli, čini se da nije sve baš tako.

18.04.2023 12:01

VELEOBRT NA BRITANSKOM DVORU: Kralj Čarls povukao novi potez zbog Harija i Megan, Britanci u neverici! (FOTO)
Profimedia

Krunisanje kralja Čarlsa III sve je bliže, budući da je zakazano za 6. maj. Međutim, sam čin krunisanja je pao u drugi plan otkad su memoari princa Harija, "Spare" ("Rezervni"), ugledali svetlost dana. Opšte je poznato da je u njima odbegli kraljević izneo niz pikanterija koje po mišljenju Dvora nikada nije trebalo da ugledaju svetlost dana. Zato je njegov otac, kralj Čarls III, dugo razmatrao da li uopšte da Hariju dozvoli dolazak na ceremoniju krunisanja. U skladu sa tim, posle smrti kraljice Elizabete II urađeni su novi portreti članova kraljevske porodice na kojima su, očekivano, izostali i princ Hari i njegova supruga Megan Markl.

Čini se, ipak, da se kralj Čarls III pred krunisanje trudi da bar prividno izgladi porodične nemire, tako da je ovih dana u zvanični program "suvenira" Bakingemske palate koji prati krunisanje uključio i porodičnu fotografiju sa Harijem i Megan. Taj redak portret snimio je kraljevski fotograf Kris Džekson prilikom obeležavanja Čarlsovog 70. rođendan 2018. godine. Fotografija je snimljena u vrtu u Klarens Hausu i prikazuje novog kralja sa malim princom Džordžom na kolenu. Kamila Parker je prigrlila princezu Šarlot, dok Kejt Midlton u naručju drži najmlađen sina, bebu princa Luja. Iza klupe princ Vilijam stoji pored svog brata, princa Harija, koji drži ruku oko struka supruge Megan. Ta fotografija je pre pet godina trebalo da opovrgne glasine da su se iza kulisa odnosi između svih članova porodice bukvalno raspadali, prenosi Dejli mejl.

Ipak, čini se da je sada, kako primećuje britanski dnevnik, šokantnom odlukom Čarlsa fofotgrafija vraćena na velika vrata i moći će da se vidi na mnogobrojnim suvenirima specijalno izrađenim povodom krunisanja. To je, potpuno očekivano, izazvalo nevericu i među običnim građanima. 

Inače, princ Hari će prisustvovati krunisanju oca, saopšteno je iz Bakingemske palate. On će biti na samoj ceremoniji u Vestminsterskoj opatiji, ali bez supruge Megan Markl i dece Arčija i Lilibet. Kako navodi Dejli mejl, u pitanju je kompromisno rešenje koje je postignuto između odbeglog kraljevića i njegove porodice u "prekookeanskoj razmeni lopte" vođenoj nedeljama unazad.

U škrtom saopštenju koji je objavila palata praktično se navodi da će princ Hari biti prisutan, ali bez ikakvih detalja.

- Bakingemska palata sa zadovoljstvom potvrđuje da će vojvoda od Saseksa prisustvovati ceremoniji krunisanja u Vestminsterskoj opatiji 6. maja, vojvotkinja od Saseksa će ostati u Kaliforniji sa princem Arčijem i princezom Lilibet - kratko je potvrđeno iz palate.

Zanimljivo je, takođe, da krunisanje pada tačno na Arčijev rođendan, pa mnogi spekulišu da se Megan Markl zapravo ne pojavljuje na ceremoniji kako bi taj dan posvetila sinu. Ipak, dobro je poznato da odavno postoji razdor između Harija i ostatka njegove porodice pre svega zbog supruge Megan. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)