Zanimljivosti

OVO JE DETALJAN REŽIM ISHRANE SINDI KRAFORD: Ona ima 57 godina, a kada vidite njene najnovije fotografije nećete moći da verujete, svakog dana pije isti šejk! (FOTO)

Slavna manekenka ni krajem 6. decenije ne posustaje, pa redovnim vežbanjem i zdravom ishranom održava telo u top formi.

07.05.2023 21:01

OVO JE DETALJAN REŽIM ISHRANE SINDI KRAFORD: Ona ima 57 godina, a kada vidite njene najnovije fotografije nećete moći da verujete, svakog dana pije isti šejk! (FOTO)
Profimedia

Manekenka Sindi Kraford (57) zašla je u drugu polovinu 6. decenije, a telo joj je i dalje kao sa početka karijere, pa se mnogi pitaju kako je to moguće. Retko ko bi i pomislio da je nekadašnji svetski supermodel ikada imao problema sa kilažom, ali Sindi navodi da je tokom tinejdžerskih dana i to bio slučaj. Izgleda da je na kraju dana i ona samo obična žena od krvi i mesa, koja ne može uvek da odoli slatkim zadovoljstvima. Manekenka je priznala i da se hranila prilično nezdravo, ali kada je počela da gradi ozbiljnu karijeru u modnoj industriji shvatila je da zdrava ishrana za nju mora da postane prioritet.

Krafordova zbog povremenih potreba posla, čak i sada kada je u šestoj deceniji, mora da izgleda što je moguće bolje, pogotovo kada se pojavljuje na crvenom tepihu. Ona tako pribegava određenim trikovima kojima skida poneki kilogram viška za kratko vreme, a tajna je u redovnom vežbanju, zdravoj, izbalansiranoj ishrani, kao i u jednom šejku koji svakodnevno konzumira.

Sindi ne pije kafu, već je taj razbuđujući napitak odavno zamenila zelenim čajem. Takođe, dan započinje proteinskim šejkom u čiji sastav ulaze mleko od badema, sveža nana, šolja spanaća, spirulina, banana, proteinski prah i kurkuma. Nekad napravi omlet sa spanaćem i pečurkama u kombinaciji sa tostom koji obično, kako kaže, uzme iz suprugovog tanjira.

Režim ishrane Sindi Kraford nije ni strog, ni striktan, ali uključuje 80 odsto zdrave hrane. Na primer, šećer nije u potpunosti izbacila, već ga je svela na minimum. Svakodnevni jelovnik sastoji joj se od salate i šolje zelenog čaja, čije su blagodati za organizam odavno poznate, a pošto ne može da zamisli život bez čokolade dozvoljena je bar kockica na dan. Voli i sladoled.

Za ručak je obavezna salata od povrća, nekad sa komadićima piletine, nekad sa grilovanim lososom. Večera je raznovrsnija, uglavnom je to suši sa salatom od zelenog povrća ili ćureće ćufte koje voli sama da pravi, a ponekad im doda pastu ili prženi krompir. Poslasticu u vidu kockice čokolade čuva za sam kraj dana, kao neku vrstu nagrade za disciplinu. 

Kako je i sama istakla, na njenih 177 cm, idealna težina je 58 kilograma, a najbolje od svega je što kod mini-dijete koju praktikuje nema gladovanja. Svi obroci su u malim porcijama. U suprotnom, metabolizam se usporava, a telo počinje da skladišti masti. Drugo pravilo je da dijeta mora biti uravnotežena: 30 odsto proteina, 40 odsto ugljenih hidrata i 30 odsto masti.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)