Zanimljivosti

ŠOKANTNO IZDANJE DŽEKA NIKOLSONA POSLE VESTI O OPASNOJ BOLESTI: Prve glumčeve fotografije nakon 18 meseci, niko ne može da veruje šta mu se desilo! (FOTO)

Govorilo se da oskarovac ima problem sa zdravljem i da se zbog toga povukao iz glume.

14.04.2023 12:02

ŠOKANTNO IZDANJE DŽEKA NIKOLSONA POSLE VESTI O OPASNOJ BOLESTI: Prve glumčeve fotografije nakon 18 meseci, niko ne može da veruje šta mu se desilo! (FOTO)
Profimedia

Trostruki oskarovac Džek Nikolson (85) prvi put je viđen u javnosti nakon 18 meseci.Tokom prethodnog perioda govorilo se kako ima brojne zdravstvene probleme a da je jedan od njih i demencija.

Glumčevi fanovi veoma su se zabrinuli za njegovo zdravlje a tome su svakako doprinele i njegove poslednje fotografije koje nikoga nisu ostavile ravnodušnim. Naime, paparaci su Nikolsona fotografisali na balkonu njegove vile na Beverli Hilsu. On je bio raščupan, bunovan i sa nekoliko kilograma više. Od nekadašnjeg holivudskog šarmera i glavne zvezde svih žurki danas nije ostalo ni traga.

 - Njegova kuća mu je kao zamak iz kojeg uopšte ne izlazi. Ljudi bi željeli da barem nakratko izađe da vidimo da je dobro. U kontaktu je samo s nekoliko bliskih rođaka i sinom Rejem, no dani druženja su iza njega - rekao je nedavno izvor za američke medije.

 

 

Izgleda da ove nove fotografije nimalo neće rešiti briga fanove slavnog glumca jer na njima deluje itekako zabrinjavajuće.Tome doprinose i spekulacije da je razlog Nikolsonovog povlačenja iz filmske industrije i demencija zbog koje navodno više nije mogao da upamti tekst scenarija. 

 -Dugo smo razgovarali i on mi je postavio mnogo vrlo zanimljivih pitanja. Prijatelji smo već decenijama. Pa on ima 85 godina, ali mentalno je u puno boljem stanju od predsednika Sjedinjenih Američkih Država - prokomentarisao je voditelj Bili O Rajli koji je ujedno i glumčev prijatelj.

Podsetimo, poslednja uloga Džeka Nikolsona bila je, sada već davne, 2010. godine kada je pojavio u filmu "How Do You Know".

Nikolson je 12 puta bio nominovan za nagradu Oskar. To je najviše nego što je ijedan drugi muškarac postigao. Ima dva Oskara za najbolju mušku ulogu, jednu za film "Let iznad kukavičjeg gnezda" i drugi za romatničnu komediju "Dobro da bolje ne može biti." Takode, dobio je Oskara i za sporednu ulogu u filmu "Vreme nežnosti." Jedan je od tri glumaca koji ima tri Oskara. Druga dva su Danijel Dej Luis i Šon Pen.

 

Put do Holivuda i svetske slave

Nikolson je rođen 1937. godine u Nju Džersiju, kao vanbračno dete tinejdžerke. Odgajali su ga baka i deda, za koje je mislio da su mu roditelji dok je za majku je mislio da mu je starija sestra. Istinu je saznao tek kao odrastao, nakon što mu je majka već umrla. Bistar, ali buntovan student, otišao je u Holivud da postane glumac, ali mu je veliki proboj donelo pisanje, kada je 1966. godine osmislio scenario za psihodelični film Trip, sa Piterom Fondom i Denisom Hoperom u glavnim ulogama.

Kad su Fonda i Hoper snimili Goli u sedlu, poverili su Nikolsonu epizodnu ulogu koja ga je proslavila i podarila mu prvu nominaciju za Oskara.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)