Zanimljivosti

NEĆETE VEROVATI KOJU ŠKOLU JE ZAVRŠIO JOVAN MEMEDOVIĆ: Ovaj detalj iz voditeljevog života je malo ko znao! (FOTO)

Autor serijala "Sasvim prirodno" tokom odrastanja pokazivao je brojne talente, što je umnogome odredilo i njegov kasniji život.

05.04.2023 16:01

NEĆETE VEROVATI KOJU ŠKOLU JE ZAVRŠIO JOVAN MEMEDOVIĆ: Ovaj detalj iz voditeljevog života je malo ko znao! (FOTO)
Srpski telegraf/Nikola Mutic

Šarmantni voditelj Jovan Memedović (63) na Radio televiziji Srbije radi još od 1989. godine. Počeo je kao saradnik, pa voditelj jutarnjeg programa, sportski novinar, urednik sportske redakcije, a zatim kao autor i voditelj emisije “Svet Lova i Ribolova”. Od 2003. godine, započeo je autorski serijal “Sasvim Prirodno” na kom i danas radi.

TANJUG/ JAROSLAV PAP/ nr

Jovan Memedović više od trideset godina deo je redakcije Radio televizije Srbije

Taj rođeni Beograđanin odrastao je na Dedinju, ali je leta provodio na Durmitoru odakle mu je rodom otac. Oduvek je voleo da vreme provodi u prirodi i istražuje sve njene lepote. Veoma je ulagao u svoje obrazovanje. Nakon završetka Četvrte beogragradske gimnazije, nastavio je studije upisavši Fakultet Sporta i fizičkog vaspitanja (DIF) gde je i diplomirao 1985. Međutim, malo ko je znao i da je pored tog obrazovanja Memedović paralelno išao i u Nižu muzičku školu.

Oduvek ga je privlačio sport, pa je rekreativno trenirao i džudo. Voditelj je i danas veoma posvećen sportu, te ga često možemo videti kako na biciklu krstari Beogradom čim granu prvi zraci sunca.

- Prirodu sam istražio onoliko koliko me interesovala. Ako sam poželeo da idem u taj kraj sveta, tamo sam i otišao. Ne zato što sam imao dobro utvrđen plan i materijalnu pozadinu, već se tako samo odigralo. Moram da zahvalim sudbini. Ne verujem preterano u neke druge stvari, osim sudbine. Mene je sudbina prošetala onako kako sam ja zamišljao i šta sam sanjao. Nemam nekih većih izazova koji mi sada predstavljaju neki novi cilj da otputujem na određenu stranu sveta, više me interesuje neka određena priča. Da li sam našao sagovornika u samom Beogradu, 100 km od Beograda, da li na 5.000 km od Beograda, otići ću, spakovaću se i napraviti priču o onome što me zanima. Idem za pričom, a ne za geografijom - govorio je Memedović za domaće medije.

@sasvimprirodno.rs Ima li šta lepše od pecanja na Perućcu? I to u ručno rađenom drvenom kanuu? + #sasvimprirodno majice dostupne su na našem sajtu! 🍃 #jovanmemedovic #memedovic #perucac #pecanje #drina #tara ♬ Aesthetic - Tollan Kim

Voditelj je ljubav prema prirodi preneo i na svoju ćerku Mašu. Ona je filmski i TV montažer i neretko ide sa njim na snimanja.

Povremeno ide sa mnom na neka snimanja kada su dugi putevi u pitanju, onda posle to montira. Ali je već angažovana od nekih drugih većih produkcija, tako da ne stiže da ide sa nama. Već ima puno poziva za posao, i ta filmska i TV produkcija je u strahovitoj ekspanziji, ne samo domaća, nego dolaze i strane produkcije, posla ima mnogo. Tako da za njih nema problema, samo ko iole ima afiniteta prema toj vrsti posla. Ona je sama poželela da studira na FDU montažu, i to je dobro - ponosno je govorio Memedović o svojoj naslednici.

Voditelj je veoma aktivan na Instagramu gde sa svojim fanovima deli zanimljive kadrove sa svojih uzbudljivih putovanja i otkriva neke od avantura koje je proživeo.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)