Zanimljivosti

POKUŠAJ SAMOUBISTVA I ZAVISNOST OD DROGE : Otkrivene šokantne tajne IZBORA ZA MIS, lepotice prolaze kroz agoniju(FOTO)

Iako je izbor za mis Amerike poznat po glamuru i sjaju koji prati ceo događaj, neretko je protkan i mračnim tajnama koje su vešto skrivane od javnosti.

17.12.2022 21:02

POKUŠAJ SAMOUBISTVA I ZAVISNOST OD DROGE : Otkrivene šokantne tajne IZBORA ZA MIS, lepotice prolaze kroz agoniju(FOTO)
FOTO: Profimedia

Prvi izbor za Mis Amerike je održan 1921. godine i prolazio je kroz velike promene. Ipak, jedan od događaja koji je ostavio trag na takvu manifestaciju i koji je i dan danas ostao nerazjašnjen je skandal koji je uključio pobednicu Beti Kuper iz 1937. godine. Između ostalog, u knjizi koju je o takmičenjima napisala Margot Maflin otkriveni su detalji o kojima javnost nije mnogo toga znala.

Nestanak misice 

Prvi veliki skandal desio se 1937. godine kada je pobedila Beti Kuper. Naime, ona uopšte nije želela da učestvuje u takmičenju, a kasnije se nije pojavila na zvaničnom nastupu. Celu priču pratile su glasine da je ona sklopila kratku romansu sa tadašnjim šoferom kako bi izbegla svoje službene dužnosti na takmičenju.

Drugoplasirani kandidati na takmičenju su bili slikani kako stoje pored praznog trona "Mis Amerike", a ona je nakon toga bil primorana da se izvini, nakon čega je ponovo nestala i više nije imala ništa sa izborom.

 

 

Godine 2017. otkriveno je da je direktor takmičenja Sem Haskel imao istoriju okrutnih i mizoginih komentara o takmičarima u mejlovima, prenosi britanski San. Hafpost je objavio sporne mejlove 2017. godine. Takođe 2013. godine, tadašnja mis Melori Hagan bila je meta Haskeovih uvreda kada je komentarisao njen izgled i seksualni život.

 

 

Droga, zavisnost i pokušaj samoubistva

Ipak, jedna od najskandaloznijih priča koja prati ovo takmičenje je iz 1957. godine kada je tadašnjoj pobednici Meri Leoni Gejdž oduzeta kruna jer je otkriveno da se služila lažima oko nekih ličnih stvari poput toga da je udata, da ima decu i za svoje godine. Ona je tada rekla da ima 21 godinu da bi se kasnije se otkrilo da je bila tek punoletna i da je imala dvoje dece što je bilo protivno pravilima takmičenja.

Pozadina njene priče vuče dublje korene, jer je ona kasnije otkrila kako se udala sa 14 godina i počela da se takmiči kako bi se izborila sa ugnjetavanjem u braku.

Skandali su, nakon oduzimanja titule , počeli da je prate a ona je tada rekla kako je pokušala samoubistvo, da je bila zavisnik od droge a kasnije joj je oduzeto starateljstvo nad decom. Preminula je 2010. godine.

Prva tamnoputa lepotica kao mis Amerike

Da su klasne i rasne razlike prevaziđene u Americi u javnost je predstavjeno kada je krunisana i prva tamnoputa lepotica Vanesa Vilijams 1984.godine.

 

 

Međutim, u javnost su dospele sporne fotografije koje je objavio časopis Penthaus, na kojima je golišava, dok je radila kao pomoćnica fotografa, te je morala da vrati ubrzo krunu. Fotografije su pak nastale godinu dana kasnije. Moralo je da prođe čak 32 godine od takmičenja kako bi se izdalo zvanično izvinjenje Vilijamsovo, koje je došlo 2016. godine. 

Nova pravila nakon odlaska izvršnog direktora

Kada je Haskel otišao sa takmičenja kao izvršni direktor, bivša pobednica na ovom takmičenju Gretsen Karlson je dala takmičenju rebrendiranje što je uključivalo oslobađanje od čuvenog takmičenja u kupaćim kostimima, a taj potez je doveo do velikih sukoba u organizaciji.

Maflin je u svojoj knjizi napisala da je taj potez podelio ljude jer su neki želeli da održe tradiciju nošenja kupaćih kostima, dok je za druge to bilo krajnje pogubno.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)