Zanimljivosti

ONA BUKVALNO GAZI PO KOSI: Ukrajinska manekenka ruši sve rekorde, a sad planira da uradi nešto drastično! (FOTO)

Manekenka iz Ukrajine, Alja Perkova, trenutno je u drugom stanju i otkrila je da je spremna da ode kod frizera posle više od dve decenije.

26.10.2022 16:08

ONA BUKVALNO GAZI PO KOSI: Ukrajinska manekenka ruši sve rekorde, a sad planira da uradi nešto drastično! (FOTO)
Printscreen/Instagram/alla_perkova

Da li ste videli nekoga čija je kosa duža od visine te osobe, pa ona bukvalno hoda po njoj? Upravo se sa takvim scenama u realnom životu suočava ukrajinska manekenka Alja Perkova čije vlasi dostižu dužinu od neverovatnih 182 cm. Kvalitetnu i dugačku kosu ta lepotica pripisuje dobroj genetici, otkrivši da njena 80-godišnja mama Marija ima kosu do kolena. Upravo od nje Alja je usvojila savete za negu i na tome joj je beskrajno zahvalna.

Njena duga smeđa kosa proteže joj se do stopala, pa i preko njih, jer ju je šišala svega dvaput u životu - sa dve i sa 12 godina. Kako je otkrila, godinama makaze nisu dodirnule njene vlasi.

- Moja kosa je sjajna i zdrava jer imam dobru genetiku i odlično zdravlje. Nisam na dijetama i trudim se da budem smirena - kaže Alja za britanske medije. 

Njena dnevna rutina povezane s kosom podrazumeva polako i nežno češljanje. Takođe, ona kosu nikad nije ofarbala.

Međutim, ona sada smatra da je došlo vreme za promenu. Posle dužeg vremena ona će je skratiti, al ne toliko da promeni izgled već da je podreže jer gazi po vrhovima kose zbog njenog izrastanja. Manekenka koja je na izmaku četvrte decenije života, uskoro će roditi dečaka, međutim plaši se da detetu ne bude neprijatno zbog toga što što će biti u zagrljaju majke sa dugom kosom. Ipak, priznaje da joj to neće pasti nimalo lako. 

- Ljudi su šokirani kada vide moju kosu. Kažu da sam jedinstvena poput princezi iz bajki - istakla je Perkova.

Zbog dužine svoje kose na raspolaganju su joj razne frizure pa Alja kaže kako je u stanju da napravi i do 50 frizura u varijacijama različitih repova i pletenica i da za njen rast i oblikovanje ne koristi neke posebne proizvode. Kosu pere svaki drugi dan i to traje do deset minuta. Sušenje kose joj oduzima oko pola sata, a od balsama i maski za kosu ne koristi ništa, sem običnog šampona

Perkova kaže da se dešava da joj kosa tokom leta prosvetli zbog izlaganja suncu. Nikada nije težila tome da ima rekordnu dužinu kose, puštala ju je spontano, međutim, zbog toga je sada postala prava atrakcija i na Instagramu je prati 40.400 pratilaca. I u svojoj zemlji je ona prepoznatljiva i slavna ličnost te je po njoj i nagrada na međunarodnom takmičenju lepote dobila ime.

Ukrajinska lepotica je u braku 11 godina i muža je upoznala kada je imala kovrdže, pa on nije mogao da uoči pravu dužinu njenih vlasi. Međutim, nakon trećeg sastanka on ju je pitao koliko je dugačka njena kosa. Kada je saznao bio je oduševljen i u potpunosti podržava da Alja nosi izrazito dugu kosu, a često joj pomaže u stilizovanju i kada je raščešljava. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)