Zanimljivosti

TAJNA KRALJA ČARSLA III: Tražen DNK zbog utvrđivanja istine, informacija koja je prodrmala kraljevstvo!

Dok Britanija čeka krunisanje svog novog kralja otkriveni su zanimljivi podaci o poreklu kralja Čarlsa III.

20.10.2022 16:31

TAJNA KRALJA ČARSLA III:  Tražen DNK zbog utvrđivanja istine, informacija koja je prodrmala kraljevstvo!
Tanjug/AP

Ceremonija krunisanja britanskog kralja Čarlsa III, ako je zaključiti po dosadašnjim informacijama, biće upriličena 6. maja naredne godine u Vestminsterskoj palati. Nakon 70 godina, Velika Britanija dobija novog vladara. Ipak, do njegovog zvaničnog ustoličenja, sve više inforomacija se pojavljuje u javnosti, kako o životu na dvoru, tako i o poreklu kralja.

Naime, prabaka kralja Čarsl III bila je vojvotkinja Aleksandra Josifovna od Rusije (rođena kao princeza Aleksandra od Saks-Altenburga). Aleksandra je bila nemačka princeza po rođenju koja se posle udala za velikog vojvodu Konstantina Nikolajeviča iz Rusije. U februaru 1848. godine, Aleksandra je prešla na rusko pravoslavlje, uzevši ime velike kneginje Aleksandre Josifovne, koje je odražavalo ime njenog oca Josit. Imali su šestoro dece.

  • Nikolaj Konstantinovič (1850–1918)
  • Olga Konstantinovna, kraljica Helena (1851–1926)
  • Vera Konstantinovna (1854–1912)
  • Konstantin Konstantinovič (1858–1915) 
  • Dmitrij Konstantinovič (1860–1919)
  • Vjačeslav Konstantinovič (1862–1879)

Prema podacima, budući kralj Velike Britanije kralj Čarls III zapravo ima romanovsku krvijer je njegov potomak po prabaki bio car Nikolaj I od Rusije. U prilog tome svedoči i to što je svojevremeno princ Filip, Čarlsov otac, tražio DNK analizu kako bi utvrdio koliku zaostavštinu ima od Romanovih. 

Nikada nisu obelodanjeni podaci te analize. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)