VIP saveti

KRALJ IH IZBACIO NA ULICU, ALI SPREMAJU MU OSVETU: Hari i Megan imaju opasan plan, kako li će porodica ovo podneti?

Evo na šta su spremni dvoje "odbačenih".

13.06.2024 14:32

KRALJ IH IZBACIO NA ULICU, ALI SPREMAJU MU OSVETU: Hari i Megan imaju opasan plan, kako li će porodica ovo podneti?
Tanjug/AP

Kako prenose strani mediji, veruje se da je princ Hari trenutno usredsređen na obezbeđivanje doma u Velikoj Britaniji jer želi da ima “stalnu” bazu u svojoj matičnoj zemlji, prema rečima kraljevskog stručnjaka.

Vojvoda od Saseksa povukao se iz kraljevskog života i kraljevske porodice 2020. i bio je zvanični stanovnik SAD zajedno sa svojom suprugom Megan Markl otkako je napustio Ujedinjeno Kraljevstvo. Međutim, čini se da on i dalje želi da ima bazu u Velikoj Britaniji, posebno zato što više nema formalnu kraljevsku rezidenciju u koju bi se vratio kada bude posetio Veliku Britaniju otkako je izbačen iz Frogmore Cottagea prošle godine. Kralj lično je rekao da on i Megan nisu više dobrodošli na tu vikendicu.

- Kako vreme prolazi, Hariju nedostaju neki aspekti svog starog života u Velikoj Britaniji. gleda u prošlost kroz ružičaste naočare, istakao je kraljevski pisac i stručnjak Tom Kvin ekskluzivno je za Mirror i dodao: 

YouTube/printscreen Netflix

Hari i Megan spremaju opaki plan

- Nedostaju mu njegovi stari Etonci i prijatelji iz vojske, od kojih ga mnogi nisu ni posetili jer se ne slažu sa Megan. Hari je odlučan da pronađe svoj stalni dom u Ujedinjenom Kraljevstvu, što je delimično razlog zašto nastavlja sa pravnim akciju da se britanski poreski obveznik natera da plati za svoje obezbeđenje.

Želeo je tu da provede ceo život, ali...

Tvrdnje dolaze nakon što je Hari u svojoj autobiografiji "Spare" (Rezerva) iz 2023. otkrio svoju tugu zbog toga što je morao da napusti Frogmor Kotidž, svoju bivšu kraljevsku rezidenciju u zamku Vindzor. Paru je kraljica Elizabeta II poklonila Frogmore vilu 2019. godine, i samostalno su platili opsežnu renoviranje nakon što su prvobitno koristili novac poreskih obveznika, a zatim ga vratili. Međutim, njihovo vreme u kući sa pet spavaćih soba bilo je kratko, jer su do kraja 2019. objavili odluku da napuste kraljevsku porodicu i napustili su se 2020. godine.

Tanjug/AP, Profimedia

Hari i Megan na predstavljanju njegove knjige

Pišući u svojim memoarima "Spare", Hari se osvrnuo na sastanak sa Čarlsom i Vilijamom koji je tražio nakon sahrane svog dede, princa Filipa. Dok je čekao da ostali stignu u Frogmore, Hari je ostao tužan jer je shvatio da vikendica koja će biti njegov "dom zauvek" to više nije.

- Nekada davno, ovo je bio moj zauvek dom. Umesto toga, pokazalo se da je to bila samo još jedna kratka stanica, napisao je Hari. 

Nade princa Harija za dom u Velikoj Britaniji takođe dolaze dok nastavlja svoju pravnu bitku protiv Ministarstva unutrašnjih poslova Ujedinjenog Kraljevstva, dok pokreće žalbu na presudu Višeg suda kojom se odbacuje njegov prigovor zbog odluke da promeni nivo svoje lične bezbednosti kada poseti UK do sudija Apelacionog suda.

Hari je prvi put započeo akciju nakon što mu je Ministarstvo unutrašnjih poslova, ministarstvo nadležno za policiju, u februaru 2020. oduzelo pravo na automatsko lično policijsko obezbeđenje dok je bio u Velikoj Britaniji.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)