Zanimljivosti

NAJLEPŠI KAMENI BAZEN SE NALAZI TIK UZ MORE U DUBROVNIKU: U njemu se kupala i Elizabet Tejlor, a evo zašto je atrakcija!

Ovaj dubrovački biser nikad neće izaći iz mode.

11.06.2024 13:11

NAJLEPŠI KAMENI BAZEN SE NALAZI TIK UZ MORE U DUBROVNIKU: U njemu se kupala i Elizabet Tejlor, a evo zašto je atrakcija!
Antony SOUTER/Alamy/Profimedia

Jadranska obala je poznata po svojoj neodoljivoj lepoti i jednostavnosti, a jedno od čarobnih mesta koje morate da posetite u Hrvatskoj je kameni bazen u Dubrovniku. Fotografije ovog bisera obišle su svet, hvaljen kao najlepši bazen na planeti.

A kada zavirite u ovu oazu, biće vam jasno i zašto. 

Ovaj bazen je deo jednog od najstarijih hotela u Dubrovniku, simbola luksuza koji je smešten u raskošnoj bivšoj kraljevskoj vili iz 1913. godine. Hotel se nalazi na samo nekoliko minuta hoda od poznatih srednjovekovnih gradskih zidina, koje oduvek privlače pažnju turista.

Iako je hotel sinonim za ekskluzivnost i nudi sve što jedan gost može poželeti, društvene mreže ove sezone ne prestaju da bruje o njegovom kameno-krečnjačkom bazenu na Jadranu.

Smestivši se tik uz obalu, hotel svojim gostima omogućava lak pristup kamenoj plaži koja se nalazi u neposrednoj blizini. Ono što čini ovu plažu neodoljivom jeste kameni bazen ispunjen morskom vodom, koji povremeno osvežavaju visoki talasi, stvarajući utisak da ste zakoračili u starogrčku ili starorimsku sliku.

Pravougaonog oblika, bazen je ograđen masivnim kamenim blokovima sa rupicama kroz koje morska voda lagano prodire, dok ga obgrljuje veliko kamenje koje izranja iz mora.

U zavisnosti od plime i oseke, bazen se samopunjava morskom vodom.

Naravno, kada ga ugledate, jasno je zašto je postao omiljeno mesto među Instagram zajednicom.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)