Zanimljivosti

PRVOMAJSKI PRAZNICI U MOSTARU: Let od svega 45 minuta, a evo šta obavezno morate posetiti (FOTO)

Na svega 45 minuta od Beograda.

20.04.2024 16:00

PRVOMAJSKI PRAZNICI U MOSTARU: Let od svega 45 minuta, a evo šta obavezno morate posetiti (FOTO)
Shutterstock

Er Srbija uspostavila je direktne letove izmđu Beograda (BEG) i Mostara (OMO), prvi put nakon 33 godina pauze. Saobraćaj na najnovijoj liniji Air Serbia obavljaće se tri puta nedeljno. Let traje svega 45 minuta.

Ovo je idealna prilika da prestojeće prvomajske praznike provedete u prelepom Mostaru i uživate u svemu što on pruža.

 

Air Serbia (JU) uspostavila je danas direktne letove izmđu Beograda (BEG) i Mostara (OMO), prvi put nakon 33 godina pauze. Saobraćaj na najnovijoj liniji Air Serbia obavljaće se tri puta nedeljno.

 

Jedno od najuzbudljivijih mesta koje možete posetiti u Mostaru jeste sportsko-avanturistički park Fortica. Nalazi se na uzvišenju istog imena, na 500 metara nadmorske visine i nudi nezaboravno iskustvo za sve ljubitelje adrenalinskih aktivnosti. Glavna atrakcija parka je ZIP LINE dug 570 metara, sa kog se pruža neverovatan pogled na ceo Mostar. Za posetioce koji dolaze sa porodicom, tu je i poseban dečiji ZIP LINE dužine 20 metara, idealan za male avanturiste.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Łukasz Kwiek (@lukasz_foto)

 

Avanturističke aktivnosti i prelepi pejzaži

Park Fortica je omiljeno odredište svih avanturista koji uživaju u sportskim aktivnostima i predivnim pejzažima. Osim ZIP LINE-a, ovde možete uživati u brdskom biciklizmu, a za one sa takmičarskim duhom, tu su staze na kojima se redovno održavaju takmičenja. U blizini parka nalazi se planina Velež sa mapiranim šumskim putevima idealnim za brdski biciklizam.

 

 

Posetioci mogu uživati u različitim adrenalinskim aktivnostima kao što su spuštanje niz ZIP LINE sajlu, hiking tura na uzvišenju Stolac, spuštanje užetom niz liticu visine 25 metara, obilazak parka u otvorenom džipu i posećivanje austrougarskih utvrđenja iz Prvog svetskog rata. Park Fortica udaljen je oko 9 km od centra Mostara.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)