Zanimljivosti

DVE GODINE JE GAJILA BILJKU I PONOSILA SE NJENOM LEPOTOM: Kad je odlučila da je presadi, usledilo je šok otkriće (FOTO)

Nećete znati da li da se smejete ili da plačete kad pročitate ovu ispovest.

05.03.2024 16:57

DVE GODINE JE GAJILA BILJKU I PONOSILA SE NJENOM LEPOTOM: Kad je odlučila da je presadi, usledilo je šok otkriće (FOTO)
shutterstock.com

Prolećne temperature kakve su poslednjih dana u Srbiji, navele su mnoge domaćice na uređenje bašte, dvorišta ili makar oplemenjivanje stanova novim lepim biljkama. Ipak, gajenje biljaka i cveća nije lak posao. Međutim, kada vidimo plodove svog rada, zaboravimo na sve usputne probleme na koje smo nailazili.

Sličan slučaj podelila je devojka po imenu Keli Vajks. Naime, ona je na društvenim mrežama otkrila u kakvoj se situaciji našla gajeći prelepe sukulente. Makar je ona mislila da ih gaji. Ono što je počelo kao priča o njenom uspešnom uzgajanju ove lepe biljke ubrzo se pretvorilo u iznenađujući obrt razočaranja.


Dve godine je Keli posvećeno negovala svoj omiljeni sukulent, postavljajući ga pored kuhinjskog prozora i redovno brinući o njegovim potrebama. Ponosila se njegovim zdravim izgledom i, kako je mislila, napretkom koji je pokazivao tokom vremena, nesvesna šokantne istine koja je uskoro otkrivena. Bila je povremeno iznenađena kako njena omiljena biljka uvek izgleda lepo i zdravo, te je bila prezadovoljna svojim uspehom u tom poslu.

shutterstock.com

Žena je uporno dve godine gajila veštačku biljku misleći da je prirodna

Neverovatno otkriće nakon dve godine

Osećajući da je vreme da presadi svoj voljeni sukulent, Keli se upustila u ovaj zadatak, međutim, nije ni slutila šta će otkriti. Dok je pažljivo izvlačila biljku iz saksijice u kojoj je bila, ostala je zatečena kada je shvatila da je sukulent kojem je posvetila dve godine nege i pažnje, zapravo - veštački! Nepoverenje i osećaj izdaje koje je doživela bili su očigledni dok je delila svoju priču i fotografije na Fejsbuku, ne skrivajući iznenađenje što nije ranije prepoznala istinu.

 

Viralni uticaj

Keli je brzo privukla pažnju globalne publike svojim postom, a brojni mediji su preneli ovu neverovatnu priču. Mnoge je zabavljao neočekivani razvoj događaja, a bilo je i onih koji su pohvalili njen hrabri potez da otvoreno podeli ovakav propust sa pratiocima na mrežama. Empatične reakcije i podrška nisu izostali, a neki su otvoreno priznali da nisu sigurni da bi imali hrabrosti da priznaju takav propust.


Na kraju, Kelino nenamerno negovanje veštačke biljke služi kao humoristički, ali i podsticajan podsetnik svim ljubiteljima biljaka da dvostruko provere autentičnost svojih "zelenih lepotica" u domu. Dok se njena priča četiri godine pošto ju je prvi put objavila i dalje širi, posebno oko Dana žena kad dame najčešće dobijaju cveće na dar, Keli dokazuje da je život pun neočekivanih preokreta, čak i u naizgled jednostavnom svetu nege biljaka.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Zorka

06.03.2024 07:51

Da li je moguće da neko dve godine ne primeti da je biljka plastična, kako se ne zapita gde su novi listići, baš je biljku negovala sa velikom ljubavlju prema istoj.